Refinansiering ved tvangssalg: Den beste måten å unngå tvangssalg

Å stå overfor tvangssalg kan være en av de mest stressende og utfordrende situasjonene noen kan oppleve. Men det er håp. 

Her vil du oppdage hvordan refinansiering ved tvangssalg kan være nøkkelen til å redde ditt hjem og friskmelde din økonomi.

Søk nå, for å redde boligen fra tvangssalg!

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)
Camilla%20Berg%20Johnsen
Publisert: 20.12.2023

Skrevet av Camilla Berg Johnsen | Senior saksbehandler 
99386005 | E-post | Linkedin
Camilla Berg Johnsen

Vi vil diskutere ulike alternativer for refinansiering, inkludert lån med sikkerhet, refinansiering av gjeld og refinansiering uten egenkapital.

Vi vil også se på muligheten for refinansiering selv om du har betalingsanmerkninger, inkasso eller utleggsbegjæring eller annen misligholdt gjeld.

Det er viktig å merke seg at refinansiering ikke er en magisk løsning på gjeldsproblemer, men det kan bidra til å lette byrden og gi deg en mer stabil økonomisk fremtid.

Nøkkelpunkter i artikkelen:

Hva er refinansiering ved tvangssalg?

Refinansiering ved tvangssalg er en prosess hvor du tar opp et nytt lån for å betale ut tidligere lån, og på den måten unngå tvangssalg av eiendommen din. Dette kan være en løsning hvis du opplever betalingsproblemer og står i fare for å miste boligen eller eiendommen din.

Når du refinansierer, tar du opp et større lån med bedre betingelser enn det du har fra før, og bruker pengene til å betale ned all annen gjeld. Dette betyr at du kun har ett lån å betale på, med en lavere månedlig kostnad.

Det kan være vanskelig å få innvilget refinansiering ved tvangssalg, spesielt hvis du allerede har betalingsanmerkninger eller ikke har tilstrekkelig med sikkerhet. Men hvis du har evnen til å betjene det nye lånet, kan det være en effektiv måte å unngå tvangssalg og få kontroll over din økonomi igjen.
 

Juridisk begrep

Tvangssalg må følge bestemte juridiske retningslinjer for å være gyldig. Dette er en tvangsprosess som er regulert av tvangsfullbyrdelsesloven.
 

Refinansiering ved tvangssalg: Hva kan du forvente?

Når du vurderer refinansiering ved tvangssalg, er det viktig å ha realistiske forventninger. Du vil ikke nødvendigvis få bedre betingelser enn det du har fra før, og du må være forberedt på å betale høyere rente enn om du hadde hatt god økonomisk historikk.

Det er også viktig å huske at å ta opp et større lån kan føre til en lengre nedbetalingstid, noe som betyr at du vil betale tilbake mer i renter og gebyrer på sikt. Derfor går vi i Norsk Refinansiering gjerne gjennom en realistisk plan for din økonomi og betalingsevne før du søker om refinansiering.

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30

Omstartslån for refinansiering ved tvangssalg

Dersom du har betalingsproblemer og er i ferd med å miste boligen din, kan omstartslån være den løsningen du trenger. Dette er en refinansiering med sikkerhet i eiendommen din, der du får en ny start.

Med et lån med sikkerhet vil du kunne låne større beløp, da banken vil ha sikkerhet i eiendommen din. Renten vil som regel også være lavere, og du vil kunne betale ned lånet over en lengre periode, noe som kan gjøre tilbakebetalingen mer overkommelig.

I tillegg finnes det banker som er villig til å gi lån selv om du har betalingsanmerkninger, inkasso og tvangssalg.

 

Fordeler ved omstartslån

 • ​Kan løse tvangssalg​

 • Høyere lånebeløp

 • Lavere rente

 • Lengre tilbakebetalingstid

 • Større fleksibilitet

 

Ulemper ved omstartslån

 • Risiko for å miste eiendommen din raskere dersom du ikke klarer å betale tilbake

 • Vanligvis krav til sikkerhet og egenkapital
   

Sett deg grundig inn i betingelser

Før du velger å ta opp et lån med sikkerhet, er det viktig at du setter deg inn i vilkårene og tar hensyn til din egen økonomiske situasjon.

Du bør også sørge for å ha en plan for hvordan du vil betale tilbake lånet, slik at du unngår ytterligere økonomiske problemer.

Refinansiering av gjeld for å unngå tvangssalg

Hvis du står i fare for å miste eiendommen din på grunn av gjeldsproblemer, kan refinansiering være en løsning. Ved å refinansiere gjelden din får du en ny avtale med bedre betingelser, og dette kan gjøre det enklere å betale ned lånet ditt uten å belaste økonomien din.

Men før du tar en beslutning om refinansiering, er det lurt å tenke grundig gjennom situasjonen din og hva som er de beste alternativene for deg.
 

Refinansiering skaffer deg bedre betingelser

Refinansiering av gjeld kan være en god løsning hvis du har mange små lån med høye renter. Ved å samle all gjelden din i ett lån kan du oppnå en bedre rente og dermed redusere de månedlige utgiftene dine.

Det er viktig å merke seg at refinansiering kan føre til at du må betale mer over en lengre periode, men samtidig gir det deg mer fleksibilitet i hverdagen din.

 

Få gratis hjelp med lån for å stoppe tvangssalg

Thibbo har lang erfaring med tvangssalg

Thibbo sier:

"Det å få begjæring om tvangsdekning er stressende,men det er ofte gode muligheter for å stopp prosessen!"
 

Send søknad for å stoppe tvangsdekning

Send inn søknad til oss, å få en uforpliktende vurdering av saken din.
 

Hvordan kan refinansiering redusere kostnadene dine?

Refinansiering kan redusere kostnadene dine på flere måter. For det første vil du kunne få en bedre rente på det nye lånet ditt, og dette vil i sin tur føre til lavere månedlige utgifter.

For det andre vil det å samle all gjelden din i ett lån, gjøre det lettere å holde oversikt over de totale utgiftene dine. Dette kan igjen føre til at du kan betale ned lånet ditt raskere.

Til slutt kan refinansiering også føre til at du slipper unna dyre gebyrer og kostnader som følger med lån med høye renter.

3 måter refinansiering sparer deg for penger

Måte refinansiering sparer deg for pengerGjennomsnittlig besparelseForklaring besparelse
1Ved å samle flere lån får man kun et termingebyr per måned350 kr per månedI snitt går våre kunder fra 6,5 til 1,5 lån
2Ved refinansiering skal totalrenten bli lavere, som gjør at du sparer penger på rentekostnad.4.200 kr pr månedI snitt har våre kunder 2.800.000 i lån og sparer 1,8% på renta.
3En mer oversiktlig lånesituasjon, gjør risikoen mindre for å glemme betalinger som gir deg forsinkelsesrenter.-Ingen konkret besparelse.

💡Tips fra ekspert Camilla💡

Husk at refinansiering ikke alltid vil gi deg bedre betingelser på lån. Men den besparelsen du får på å unngå tvangssalg, kan ofte være flere hundretusener.
 

Erfaring med tvangsssalg

Camilla har erfaring fra innkreving i bank, og kjenner godt til hvordan kreditorer tenker rundt tvangssalg.

Eksperttips for å håndtere tvangsdekning

Refinansiering med betalingsanmerkninger

Dersom du har betalingsanmerkninger og vurderer refinansiering ved tvangssalg, kan det være vanskelig å finne en løsning som passer for deg. Mange banker og långivere vil se på betalingsanmerkningene som en risiko, og dermed vil det være vanskeligere å få innvilget refinansiering.

Likevel finnes det alternativer for refinansiering med betalingsanmerkninger. Det er viktig å være åpen og ærlig om din situasjon og kontakte banker eller långivere som spesialiserer seg på å hjelpe personer med betalingsanmerkninger.

En annen mulighet kan være å involvere oss i Norsk Refinansiering som gir deg gratis hjelp til å unngå tvangssalg av bolig.

Eksempler på banker som tilbyr refinansiering ved tvangssalg

Hvis du velger å refinansiere med betalingsanmerkninger, kan det være lurt å se på lån med sikkerhet som et alternativ. Dette kan gi deg bedre betingelser og renter enn andre refinansieringslån.

Under ser du eksempler på banker som tilbyr lån selv om det er besluttet tvangssalg.

I Norsk Refinansiering jobber vi med disse bankene og tilbyr gjerne hjelp med å få lån i banken som passer best.

BankRenteeksempelNedbetalingstidMaksimal lånesum
1Bluestep Bank8,17 % per år0 - 30 år15.000.000
2Nordax8,69 % per år0 - 30 år15.000.000
3Instabank8,51 % per år0 - 30 år10.000.000
4Kraft bank8,62 % per år0 - 30 år10.000.000

I denne tabellen viser vi et eksempel på lån med sikkerhet fra forskjellige banker. Som du kan se, kan det være store forskjeller i rente, terminer og maks lån mellom forskjellige långivere.

Det er derfor viktig å undersøke grundig og sammenligne flere alternativer før du velger en långiver for å unngå tvangssalg.

I Norsk Refinansiering er vi eksperter på lån og tvangssalg, så snakk gjerne med oss. Da finner vi ut hvilken bank som er best for deg.

Uansett hvilken løsning du velger, er det viktig å handle raskt for å unngå tvangssalg.

unngå tvangssalg ved refinansieirng

Få bedre betingelser på lån gjennom refinansiering

Når du refinansierer gjelden din, kan du forbedre betingelsene dine. Det sparer du penger på.

Her er noen tips for å få bedre betingelser på lån gjennom refinansiering:

 1. Tilby sikkerhet: Hvis du har eiendom som kan brukes som sikkerhet får du bedre betingelser.

 2. Forbedre kredittscoren: Hvis du har en høy kredittscore, får du bedre betingelser på lån.

 3. Sjekk rentene: Banker liker forskjellige kundeprofiler. Sjekk rentene fra flere långivere og sammenlign dem nøye.

Oppsummering av viktige punkter og råd

Konklusjon

I denne artikkelen har vi sett på ulike alternativer for refinansiering ved tvangssalg i Norge for å sikre din økonomiske fremtid. Vi har diskutert lån med sikkerhet, refinansiering av gjeld og refinansiering selv om du har betalingsanmerkninger.

Vi har også sett på hvordan du kan få bedre betingelser på lån gjennom refinansiering og hvordan du kan sikre din økonomiske fremtid ved å ha en solid økonomisk plan og redusere din gjeld.

 

Refinansiering ved tvangssalg er en gode måte å stoppe tvangssalg

Begjæring om tvangssalg kan være en utfordrende og overveldende å håndtere, men det er viktig å huske at det finnes måter å unngå prosessen.

Vi håper denne veiledningen har vært nyttig for deg, og husk at det alltid er håp og hjelp å finne, og at det finnes ressurser som Norsk Refinansiering for de som trenger veiledning gjennom denne vanskelige tiden.

Vi kjenner til de mest fleksible finansieringsløsningene, så send inn en lånesøknad i dag.

Få gratis hjelp til lån ved tvangssalg

Få gratis hjelp til lån ved tvangssalg

I Norsk Refinansiering gir vi deg gratis hjelp med lån til å stoppe tvangssalg av bolig.

Vi er eksperter på lån, og kan hjelpe deg med svært fleksible låneløsninger.

Ofte stilte spørsmål (FAQ) om refinansiering ved tvangssalg

Hva er refinansiering ved tvangssalg? 

Hvilke banker tilbyr refinansiering ved tvangssalg? 

Kan man stoppe tvangssalg? 

Kan jeg få hjelp til å stoppe tvangssalg? 

Hva er et tvangskraftig tvangsgrunnlag? 

Hvor lang tid fra utleggsforretning til tvangssalg? 

Hva skjer hvis huset blir tvangssolgt? 

Andre populære artikler om tvangssalg

Begj%C3%A6ring-om-tvangsdekning

Begjæring om tvangsdekning

Hvem-kan-begj%C3%A6re-tvangssalg-av-bolig

Hvem kan begjære tvangssalg av bolig?

Regler-ved-tvangssalg-av-bolig

Regler ved tvangssalg av bolig

5%20m%C3%A5ter%20%C3%A5%20unng%C3%A5%20tvangssalg%20av%20bolig

5 måter å unngå tvangssalg av boligTilbake til toppen

 
topp