Lån med sikkerhet i bolig med betalingsanmerkning

Det er aldri for sent å rydde opp i økonomien

Har du fått betalingsanmerkninger og mistet kontroll over økonomien din? Søk om å få lån med betalingsanmerkning sikret i bolig, så hjelper vi deg med gode løsninger.

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)
Lån med sikkerhet i bolig med betalingsanmerkning hos Norsk Refinansiering

Om Norsk Refinansiering

Vi i Norsk Refinansiering hjelper personer med vanskelig personlig økonomi å starte på nytt gjennom refinansiering med sikkerhet i bolig. Vi gjør det enklere for deg slik at du slipper å søke flere steder.

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.

Lån med sikkerhet i bolig med betalingsanmerkning

Dersom du har fått en betalingsanmerkning er det meget smart å rydde opp i denne. En betalingsanmerkning gjør at du får dårlig kredittscore, som vil senke dine myuligheter for å få låne penger.

Det er også mange andre ting du vil bli nektet som for eksempel handlekreditter som Klarna og telefonabonnement. Det er vanskeligere å bli godkjent av en bank dersom du har en betalingsanmerkning, men det finnes muligheter.

 

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er en merknad i et register som viser at du har hatt betalingsproblemer, eller har et utestående krav. Alle banker og finansinstutisjoner gjør en sjekk i kredittverket dersom du skal ha et lån.

Hvis en person har betalingsanmerkninger vil banken kunne si nei til å gi lån. Det kan også hende at det er en grunn til at du ikke får lån. Betalingsanmekrning har som regel en høy effektiv rente da "inkassorenten" er på 8 % per år.

Hva er et lån med betalingsanmerkninger med sikkerhet i bolig?

Å få lån med betalingsanmerkning er en av de beste og enkleste måtene for å rydde opp i betalingsanmerkninger. De fleste banker gir ikke lån til personer med betalingsanmerkninger, men dersom du har en bolig som kan stilles som sikkerhet, finnes det muligheter. Å ta opp lån som pensjonist når du har betalingsanmerkning er spesielt vanskelig i ordinær bank.

Siden banker mener at personer med betalingsanmerkninger har dårlig økonomi eller at de kanskje ikke betaler regningene sine, er det en noe høyere effektiv rente på et huslån med betalingsanmerkning. Å ta opp 

I Norsk Refinansiering er vi opptatt av at denne typen lån brukes som en kortsiktig løsning for å bli kvitt betalingsanmerkninger. Så fort betalingsanmerkningen er betalt, er man igjen kredittverdig, og kan derfor søke om lån i en ordinær bank, for å få en lavere effektiv rente.

Kan man få boliglån om man har betalingsanmerkning?

Ja, man kan få boliglån om man har betalingsanmerkning, men det er vanskeligere å få lån når du har betalingsanmerkninger fordi bankene er redd for at du kommer til å misligholde lånet. Grunnen til det er at de ikke har vært i samme situasjon som deg, og vet dermed ikke om betalingsanmerkningen skyldes en engangshendelse eller om det er et dårlig økonomisk styring.

Siden banker i hovedsak er opptatt av trygghet og lav risiko på sin kundeportefølje, vil de heller velge å være på den sikre siden ved å avslå ditt lån med betalingsanmerkninger.

De ordinære bankene har en langt lavere effektiv rente, og de har derfor ikke råd til å ta sjansen på at kundene misligholder lånet. Dette er også grunnen til at banker som gir lån med betalingsanmerkninger har høyere effektiv rente.

Dessverre har mange mistet kontrollen over gjeldspostene sine og ser på gjeldsordning som eneste løsning, men det finnes andre muligheter

Hvem kan få lån med betalingsanmerkninger og inkasso?

Siden en betalingsanmerkning veldig forenklet betyr at regninger og krav ikke er betalt, ønsker bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkninger en ekstra trygghet eller sikkerhet for lånet.

Som sikkerhet, kan bankene for eksempel bruke boligen, bilen, båten eller andre verdier du har. På den måten sikrer banken seg, slik at de har en plan dersom det skulle vise seg at du ikke betaler låneregninen.

Derfor er det krav om at du kan stille sikkerhet, og det er som regel egen eller families bolig som brukes som sikkerhet.

I tillegg til kravet ovenfor er det flere krav i boliglånsforskriften.

 • Husholdningens totale gjeld kan ikke overstige 5 ganger hustandens inntekt. 5 ganger inntekt beregnes som samlet brutto arbeidsinntekt fra personer i husholdningen, eventuelle leieinntekter, næringsinntekter, pensjoner etc. tas med i beregningsgrunnlaget.
  Derfor er det ofte problemer å ta opp lån som pensjonist fordi inntekten er lavere.

 • Du kan maksimalt låne 85% av eiendommens verdigrunnlag. Eiendommens verdi har tradisjonelt krevd at man innhenter en takst fra takstmann eller en etakst / verdivurdering fra en eiendomsmegler.

  Det heter at verdigrunnlaget skal vurderes av banken, og i mange tilfeller bruker bankene egne programmer for å beregne verdien.

  Det er god statistikk om boligmarkedet tilgjengelig, og banke og finansinsitusjoner bruker ofte denne statistikken for å vurdere verdigrunnlaget. I Norsk Refinansiering bruker vi de samme programmene som banker, samt har tilgang på den samme gode statistikken og Norsk Refinansiering er derfor en god sparringspartner.

Hvordan søker jeg om lån med  betalingsanmerkning?

 

I Norsk Refinansiering hjelper vi deg gjerne med å søke lån med betalingsanmerkning selv om du har betalingsanmerkning. Vi har god erfaring med å innhente og dokumentere nødvendige elementer for banken, og kjenner godt til hva som skal til for at de aktuelle bankene gir lån med betalingsanmerkning.

Det er store forskjeller på hvem som gir lån med betalingsanmerkning og hvordan banken vurderer elementer i din lånesøknad, og det anbefales derfor å la eksperter håndtere dette. Det er også store forskjeller på hvilken effektiv rente du får. Vi jobber direkte med bankene, slik at du slipper unødig venting. Vi er på samme lag og ønsker at banken gir lån med betalingsanmerkning, med så lav effektiv rente som mulig.

Skreddersydde løsninger

Vårt skreddersydde søknadsskjema for å låne penger er enkelt å fylle ut, og vi gir råd og veiledning når du er ferdig. Norsk Refinansiering låner ikke ut penger, men jobber som bindeledd mellom deg og banken.

En god beskrivelse av deg og lånesøknaden din er viktig for at bankene skal ta deg på alvor. En god beskrivelse gir banken en realistisk forståelse av lånesøknaden din, slik at din sikkerhet blir ivaretatt og din lånesøknad blir vurdert på en objektiv og god måte. Dette øker sannsynligheten for at banken vil låne penger, og at du får en lavere effektiv rente.

Burde du søke om lån med betalingsanmerkning gjennom agenter eller banker direkte?

I tillegg til at det den siste tiden har kommet flere banker på markedet, har det også kommet flere såkalte finansagenter. Mange lurer derfor på om de bør søke om lån med betalingsanmerkninger direkte, eller om de skal gjennom en agent. Det fordeler og ulemper med begge metodene, men vi mener at det er noen tungtveiende argumenter for å søke gjennom en agent som oss i Norsk Refinansiering.
 

Gode grunner til å søke gjennom agent;

 • Agenter har ofte tilgang til å søke i flere banker, noe som gjør at du som kunde har langt større sannsynlighet for å få innvilget lånet du ønsker. Det er også sannsynlig at du får lavere effektiv rente.

 • Agenten får som regel betalt for å få utbetalt ditt lån. Ingen utbetaling, ingen betaling til agent, og dette betyr at agenten vil jobbe hardt for å hjelpe deg.

 • Agenten kan spare deg for tid fordi du slipper å sette deg inn i alle bankenes kredittpolitikk. Dette gjelder både hvilke regler den spesifikke banken har, samt at det er forskjell på hvilken dokumentasjon de forskjellige bankene etterspør.

Hvordan søker jeg om lån med betalingsanmerkning?

Dersom du ønsker å søke gjennom Norsk Refinansiering, kan du bruke 3 minutter på å legge inn en søknad.

Søknaden er enkel å fylle ut, og du får hjelp av eksperter hos Norsk Refinansiering.
 

Er det vanskelig å få lån med betalingsanmerkning?


Det er noen enkle tommelfingerregler for om det er mulig å få lån;

 • Lånesummen som inkluderer all misligholdt gjeld må være innenfor 85% av boligverdien

 • Husholdningens inntekt må være tilstrekkelig til å kunne betjene det nye lånet.

 • Boligen må ha en standard og beliggenhet som banken ønsker å ta pant i

Hvor mye koster et lån med betalingsanmerkning?


Det varierer noe fra bank til bank og kunde til kunde, men generelt ligger effektiv rente på denne type lån i intervallet 5-8%. I tillegg vil du måtte betale et etableringsgebyr på lån.

Dette varierer veldig fra bank til bank, men er gjerne en prosentandel av lånesummen. Den vanlige praksisen bland disse "spesialbankene" er at etableringsgebyret er 4 % av lånesummen.

Det er dermed ikke et lån som kan sammenlignes med et ordinært boliglån. Fordi spesialbankene vet at kundene deres raskt vil flytte boliglån tilbake til ordinære banker, er de nødt til å sikre inntjeningen sin. Dette er tanken bak etableringsgebyret.

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Kan jeg ha betalingsanmerkning og få boliglån? 

Hvilken bank tilbyr lån med betalingsanmerkning? 

Hvor mye kan jeg låne med sikkerhet i bolig? 

Hvem kan søke om lån med inkasso? 

Kan man få lån med betalingsanmerkninger med kausjonist? 

Ler mer om lignende temaer:
Les mer om Lån med betalingsanmerkning
Les mer om Refinansiering av lån
Les mer om Inkasso
Les mer om Refinansiering med betalingsanmerkning
Les mer om Omstartslån
Les mer om Om oss i Norsk Refinansiering
Les mer om Tvangssalg
Les mer om Inkassovarsel
 
Vi hjelper deg med
Refinansiering lån Norsk Refinansiering
Refinansiering lån
Refinansiering lån
Inkasso Norsk Refinansiering
Inkasso / betalingsanmerkning
Inkasso
tvangssalg Norsk Refinansiering
Tvangssalg
Tvangssalg


Tilbake til toppen