Refinansiering med kausjonist

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/ inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Norsk Refinansiering er en tjeneste for deg som ønsker å refinansiere med kausjonist. Bli kvitt dyre forbrukslån og kreditter med pant i din eller kausjonistens bolig, selv om du har inkasso eller betalingsanmerkninger.

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra tradisjonelle banker

checked

Har betalingsanmerkninger/inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Send Søknad med Bank ID
trustpilot
soknad-laan-norsk-refinansiering
Fyll ut søknad
Send søknad
raadgiver-norsk-refinansiering
Få hjelp av rådgiver
Kontakt oss
bank-norsk-refinansiering
Vi forhandler med bankene
Signer lån for refinansiering - Norsk Refinansiering
Signer låneavtale
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
svea-logo
aprilia-logo
balansebank-logo
nordax-hvit-logo
Vi hjelper deg med
Refinansiering lån Norsk Refinansiering
Refinansiering lån
Refinansiering lån
Inkasso Norsk Refinansiering
Inkasso / betalingsanmerkning
Inkasso
tvangssalg Norsk Refinansiering
Tvangssalg
Tvangssalg
gruppebilde-norsk-refinansiering-5

Om Norsk Refinansiering

Vi i Norsk Refinansiering hjelper personer med vanskelig personlig økonomi å starte på nytt gjennom refinansiering med kausjonist. Vi gjør det enklere for deg slik at du slipper å søke flere steder.
Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Trelastgata 21, 0191 Oslo


post@norskrefinansiering.no
21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Refinansiering med kausjonist - Norsk Refinansiering
Refinansiering med kausjonist

Å søke lån med en kausjonist er blitt mer og mer vanlig i Norge. Å være kausjonist betyr at en person stiller sin bolig som garanti for ditt lån. Har du en eller flere kausjonister, så vil denne personen eller disse personene bli holdt ansvarlig for at lånet skal bli tilbakebetalt.


Å refinansiere med kausjonist innebærer at man tar opp et nytt lån for å betale ned de eksisterende gjeldspostene. Kausjonisten(e) vil da bli holdt ansvarlig for at dette lånet blir tilbakebetalt. Fordi kausjonisten blir ansvarlig er det fornuftig at personen som er kausjonist, har en tett relasjon til den som det stilles sikkerhet for. Derfor er det mest vanlig å bruke foreldre som kausjonist, men nær familie eller gode venner kan også brukes.
 

Hva er kausjonist?


En kausjonist er en person som stiller sin bolig som sikkerhet for ditt lån. Med andre ord betyr det at hvis du ikke tilbakebetaler lånet, vil kausjonisten bli holdt ansvarlig for å få nedbetale lånet. I utgangspunktet er det en enkel prosess hos oss i Norsk Refinansiering, men det bør avklares om kausjonisten har god nok økonomi til å stille opp. For banken kan ikke legge til grunn kausjonisten, hvis kausjonisten selv ikke har råd til å betale kausjonsbeløpet.


Hvordan refinansiere med kausjonist?


Å refinansiere med kausjonist er en veldig god løsning for deg som har vanskeligheter med å betale ned eksisterende gjeld. Dette skyldes at du får en bedre rente og at du har større sannsynlighet for å få lån innvilget med ekstra sikkerhet fra kausjonisten.

Å refinansiere med kausjonist er en god løsning for deg som trenger et større lån eller dersom du får avslag fra din bank. Ved å ha en eller flere kausjonister til å takke ja til ditt refinansieringslån, kan du få en bedre rente på lånet ditt og innvilget høyere lånesum. Dette skyldes at de som er kausjonister også blir holdt ansvarlig for å betale ned gjelden. På denne måten blir en refinansiering med kausjonist vurdert på samme vilkår som om man skulle hatt høyere boligverdi selv.

Når refinansiering med kausjonist er en god løsning for deg, det er også en god løsning for banken som refinansierer. Ved å refinansiere med kausjonister fjerner man risikoen som er forbundet med refinansiering. De kan refinansiere med en eller flere kausjonister uten å gå i underskudd ved refinansiering.

Lån i banken er også mulig å refinansiere, men da må du sørge for å betale ned lånet og refinansieringstiden er ofte kort. refinansiering med kausjonist kan være en god løsning for deg som ikke har god nok "track record" i banken.

 

Hvordan finne noen som er villig til å stille opp som kausjonist?


Å finne en person som er villig til å stille opp som kausjonist kan være vanskelig. Det burde være nær familie, mor. far, søster eller bror som blir kausjonist for deg. Er det ikke noen i familien som kan hjelpe deg, kan du også spørre gode venner om de vil stille opp.

Et godt tips for å få noen med på laget som kausjonist er å sørge for at du har god oversikt over din økonomi. Dette er viktig for at kausjonisten skal kunne ta en trygg beslutning om hvor mye og hvor lang tid det tar å betale tilbake.


 

Når bør jeg vurdere refinansiering med kausjonist?


Det kan være en god løsning å refinansiere med en kausjonist når du har fått eller blitt innvilget et lån som ikke strekker til. Dette handler da om at det er for dyre ordninger og for høy rente på det du allerede har. Med en kausjonist finnes det da et alternativ for deg som trenger et lån med bedre betingelser og en bank som er villig til å ta større risiko.

Det kan også være fornuftig å bruke en kausjonist når du har mange smålån som er vanskelige å administrere. Ved å refinansiere med en kausjonist vil disse lånene bli samlet til ett lån med en bedre rente. Du vil være den som administrerer dette lånet, men kausjonisten vil bli holdt ansvarlig for at du betaler ned til samme tid og med de samme betingelsene. Ved å ha en kausjonist til å refinansiere med, blir rente og betingelser bedre enn ved å refinansiere i banken alene.


 

Fordeler med å bruke en kausjonist?


Bedre rente og betingelser enn ved å refinansiere i banken alene.
Bedre sikkerhet for lånet, som gjør at du kan få innvilget høyere lånesum.
Du administrerer lånet selv, og kan begrense risikoen til kausjonisten.


 

Ulemper med å bruke en kausjonist?


Økt risiko for kausjonist, som kan medføre at jausjonist havner i økonomiske problemer.
Kausjonisten "mister verdi" i boligen, fordi kausjonsbeløpet er bundet opp til et lån.


 

Hva kan man refinansiere med kausjonist?


Det er mulig å refinansiere alt fra hus, bil og båt med kausjonist. Dette gjøres ved at man tar opp et nytt lån for å betale ned det gamle. Kausjonisten vil da bli holdt ansvarlig for at dette lånet blir tilbakebetalt også. Fordi kausjonisten blir ansvarlig er det fornuftig at personen som er kausjonist, har en tett relasjon til den som det stilles sikkerhet for. Derfor er det mest vanlig å bruke foreldre som kausjonist, men det nær familie eller gode venner kan også brukes.

Kan man få lån med betalingsanmerkninger med kausjonist?


Det er mulig å refinansiere med kausjonist selv om man har betalingsanmerkninger. Dette skyldes at banken får bedre sikkerhet for lånet og dette gir banken trygghet for å låne ut mer. Kausjonisten vil da bli holdt ansvarlig for å betale gjelden, og vil derfor ikke påvirke lånet til kausjonisten. Det er et krav at den som stiller sikkerhet har en betjeningsevne som kan betjene kausjonsbeløpet. Dette fordi kausjonisten skal kunne betale for seg hvis du som hovedlåntager ikke betaler.
 

Konklusjon


Refinansiering med kausjonist er et meget godt alternativ for deg som har fått nei fra egen bank, og som ønsker å få bedre betingelser eller et større lån.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering med kausjonist

Hva er fordelene ved refinansiering med kausjonist? 

Hvem kan søke om refinansiering med kausjonist? 

Hvilken rente får jeg ved refinansiering med kausjonist?

Hvordan søker jeg om refinansiering med kausjonist? 

Hvor lang tid tar det før jeg blir kvitt dyr lån og betalingsanmerkninger?

Er refinansiering med kausjonist lurt?Tilbake til toppen