Refinansiering med kausjonist for en bedre økonomi

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/ inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Norsk Refinansiering er for deg som ønsker å bli kvitt dyre forbrukslån og kreditter med pant i din eller kausjonistens bolig, selv om du har inkasso eller betalingsanmerkninger.

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra tradisjonelle banker

checked

Har betalingsanmerkninger/inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Send Søknad med Bank ID
trustpilot
soknad-laan-norsk-refinansiering
Fyll ut søknad
Send søknad
raadgiver-norsk-refinansiering
Få hjelp av rådgiver
Kontakt oss
bank-norsk-refinansiering
Vi forhandler med bankene
Signer lån for refinansiering - Norsk Refinansiering
Signer låneavtale
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
svea-logo
aprilia-logo
balansebank-logo
nordax-hvit-logo
Vi hjelper deg med
Refinansiering lån Norsk Refinansiering
Refinansiering lån
Refinansiering lån
Inkasso Norsk Refinansiering
Inkasso / betalingsanmerkning
Inkasso
tvangssalg Norsk Refinansiering
Tvangssalg
Tvangssalg
lån med betalingsanmerkning med kausjonist

Om Norsk Refinansiering

Vi i Norsk Refinansiering hjelper personer med vanskelig personlig økonomi å starte på nytt gjennom refinansiering med din eller en annen persons bolig. Vi gjør det enklere for deg slik at du slipper å søke flere steder.
Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Trelastgata 21, 0191 Oslo


post@norskrefinansiering.no
21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071
Refinansiering med kausjonist - Norsk Refinansiering

Refinansiering med kausjonist for en bedre økonomi

Å få refinansiering kan være en god måte å få bedre vilkår for gjelden din. Men hva skjer hvis du ikke har god nok kredittscore eller verdier til å støtte en refinansiering på egen hånd? Det er her en kausjonist kan være en god løsning, som er langt bedre enn å søke om forbrukslån.

 

Hva er en kausjonist?

Å stille som kausjonist betyr at en person stiller sikkerhet for gjelden til en annen person. Det betyr at kausjonistens eiendeler kan bli brukt til å betale gjelden hvis denne personen ikke kan gjøre det. Ved å ha en kausjonist med solid økonomi, kan du få bedre vilkår for refinansiering.
 

Er kausjonist det samme som medlåntaker?

Nei, det er forskjell. En kausjonist stiller sikkerhet for en annen persons gjeld, mens en medlåntaker er en person som sammen med låntaker tar opp et lån. Kausjonisten stiller sikkerhet for lånet, mens medlåntakeren er en deltaker i lånet og har ansvar for å betale tilbake lånet sammen med den andre låntakeren. Med andre ord kan det bli stor forskjell på de økonomiske konsekvensene.

Å refinansiere med kausjonist har altså en effekt på belåningsgraden, mens medlåntageren har en rolle i betjeningsevnen. Så det kan sies at kausjonist og medlåntaker er to forskjellige roller i låneprosessen, selv om det kan være overlap mellom dem. Låntaker kan også være kausjonist dersom låntaker stiller med sikkerhet i annen bolig. Dersom låntakere har stilt med tilleggssikkerhet blir ofte lånesøknaden langt lettere å få gjennom.


Hvordan fungerer refinansiering med kausjonist?

Refinansiering med kausjonist går ut på at du tar opp et nytt lån med en kausjonist som stiller sikkerhet i egen bolig. Långiver vil da vurdere både din økonomiske situasjon og kausjonistens økonomiske situasjon før de beslutter om de vil gi lånet. Hvis långiver føler seg trygg på at kausjonisten har økonomi til å støtte gjelden, vil de være mer tilbøyelige til å godta en refinansiering med lavere rente og bedre vilkår.

 

Hvordan finne en kausjonist?

Det finnes flere måter å finne en kausjonist, inkludert å spørre familie og venner, eller å søke gjennom finansielle nettverk. Det viktigste er å finne en kausjonist du stoler på og har en god relasjon til, da dette vil gjøre prosessen med refinansiering enklere.  

 

Fordeler med refinansiering med kausjonist

  • Bedre vilkår: Som nevnt tidligere, kan refinansiering med kausjonist føre til bedre vilkår for gjelden din, inkludert lavere rente og lengre nedbetalingstid.

  • Mindre stress: Når du har en kausjonist, slipper du å bekymre deg for å miste eiendeler hvis du ikke kan betale gjelden. Kausjonisten står som sikkerhet, så du kan fokusere på å betale gjelden på en mer avslappet måte.

  • Økt kreditt: Refinansiering med kausjonist kan føre til en økt kredittscore, da du viser at du har en solid støttespiller i økonomiske spørsmål.

 

Ulemper med refinansiering med kausjonist

  • Kausjonistens risiko: Selv om kausjonisten stiller sikkerhet for gjelden, kan de også risikere å miste eiendeler hvis du ikke kan betale gjelden.

  • Økt kompleksitet: Prosessen med å få refinansiert gjeld med kausjonist kan være mer kompleks enn refinansiering på egen hånd, da det krever samarbeid mellom deg og kausjonisten.

  • Økonomisk avhengighet: Ved å ha en kausjonist, blir du mer avhengig av deres økonomiske situasjon. Dette kan føre til ubehagelige samtaler eller konflikter dersom deres økonomi skulle svikte.
 

Kan man få lån med betalingsanmerkninger med kausjonist?

Ja, du kan få lån med kausjonist selv om du har betalingsanmerkninger. Dette skyldes at banken får bedre sikkerhet for lånet og dette gir banken trygghet for å låne ut mer. Kausjonisten vil da bli holdt ansvarlig for å betale gjelden, og vil derfor ikke påvirke lånet til kausjonisten.

Det er et krav at den som stiller sikkerhet har en betjeningsevne som kan betjene kausjonsbeløpet. Dette fordi kausjonisten skal kunne betale for seg hvis du som hovedlåntager ikke betaler.

 

Konklusjon

Refinansiering med kausjonist kan være en god løsning for deg som ønsker bedre vilkår for gjelden din, men har ikke god nok kreditt eller eiendeler til å støtte en refinansiering på egen hånd. Husk å vurdere både fordeler og ulemper, og finne en kausjonist du stoler på, før du går videre med refinansiering med kausjonist.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering (FAQ):

Kan jeg få lån med betalingsanmerkning med kausjonist? 

Er kausjonist det samme som medlåntaker? 

Kan man få høyere boliglån med kausjonist? 

Hvordan søker jeg om refinansiering kausjonist?  Tilbake til toppen