Ja, du kan få boliglån med sikkerhet selv om du har betalingsanmerkning. Faktisk er et lån med sikkerhet i bolig en av de smarteste metodene for å rydde opp i betalingsanmerkninger. slik at dersom du har betalingsanmerkninger og ønsker å ta opp et lån, er du i en særstilling da dette er et tegn på at du har bestemt deg for å få kontroll over din økonomi. Siden du kan utnytte opptil 85% av boligens verdi, kan dette være en svært god måte å bli kvitt betalingsanmerkninger på. Vi hjelper deg også med å beregne hva 85% av boligens verdi er.
Det som er viktig når du tar opp et slikt lån er å ta kontakt med oss, og være ærlig om situasjonen. Vi i Norsk Refinansiering jobber med dette daglig og har forståelse for at du har hatt vanskeligheter med betalingene på grunn av misforståelser eller andre problemer.
Muligheten til å få boliglån med betalingsanmerkninger, lønnstrekk og inkasso, er ikke noe som kommer av seg selv, og vi møter innimellom kunder som har tatt opp et lån hos en annen finansinstitusjon før de kom til oss. Ofte er det slik at boliglånet har ligget inne med betalingsanmerkninger hele tiden, fordi man ikke har skjønt å passe på og respektere nedbetalingstidspunktene.
Når du har betalingsanmerkninger er det viktige å få ryddet opp så snart som mulig. Det er mange grunner til at dette er viktig, og vi skal fortelle om noen av disse grunnene.
Kredittscore
For hver dag du har betalingsanmerkning. så får du lavere kredittscore. Kredittscore er et mål på hvor god kunde du er, noe bankene bruker i alle sine vurderinger. Dette brukes for å se om du får innvilget lån, og i vurderingen om du kan få lavere rente. Hver bank har forskjellige parametre på kredittscore, men hvor mange og hvor lenge du har hatt betalingsanmerkninger er noe som vurderes av samtlige banker. Derfor er det viktig å bli kvitt og rydde opp i betalingsanmerkninger så fort som mulig.
"Ikke kredittverdig" på de enkleste kredittsjekker
Kredittsjekker brukes på mange dagligdagse og enkle arbeidsoppgaver. Eksempelvis er netthandel med betalingsutsettelse, Klarna handlekonto, kjøp av telefonabonnement, opprettelse av selskap, og søknader om å bake billån inn i boliglån, boliglån, forbrukslån og kredittkort.
Har man betalingsanmerkning får man status som "ikke kredittverdig" av svært mange institusjoner, og bedrifter som tilbyr tjenester.
Vanskeligere å få innvilget de aller fleste lånetyper
Det å få statusen "ikke kredittverdig" (se over) gjør at man ved de fleste av lånetypene man søker, vil få avslag dersom man har en betalingsanmerkning. Dette er naturligvis problematisk, da man i dagens samfunn har behov for lån for å finansiere bolig, bil eller andre kostbare ting.
Dårligere betingelser på alle typer lån
I de tilfellene man ikke får avslag, som med lån med sikkerhet i bolig hos Norsk Refinansiering, vil man bli scoret dårligere, og dermed få dårligere betingelser og høyere nominell rente. Det er naturligvis bedre for din økonomi å få lavere rente på dine lån. Derfor ønsker veldig mange å rydde opp så snart som mulig.
Svært dyrt med inkassosalærer og inkassorenter
Det å ha inkassokrav, noe som er tilfelle når man har betalingsanmerkning, er en svært dyr form for krav med høy nominell rente. I skrivende stund er inkassorenten på 8,5% nominell rente per år, og alle ønsker lavere rente enn dette. I tillegg til dette kommer inkassosalærer, som gjør at mange av kravene ofte havner opp mot 30% effektiv rente per år. Du fortjener lavere rente enn dette.
Rydd opp i kravene så fort du kan
Som du ser av grunnene over er det ingen anledning til å vente med å rydde opp i betalingsanmerkninger. Det eneste som skjer er at situasjonen blir vanskeligere, at kravene blir dyrere og at du havner i større problemer.
Vi hos Norsk Refinansiering har flere alternativer til deg som er gjeldstynget, og vi hjelper deg gjerne på veien fremover dersom du skulle ha behov for det.
Ønsker du mer informasjon om betalingsanmerkninger, lån eller andre finansielle produkter og tjenester? Kontakt oss i dag via vårt søknadsskjema på nettsiden.
Renteeksempel.
Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,58% ved et lån på 2 000 000 kroner over 25år kostnad 1 660 000 kroner, totalt 3 660 000 kroner.