5 måter å unngå tvangssalg av bolig

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/ inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Er du bekymret for at du kan bli tvunget til å selge boligen din på grunn av økonomiske problemer? Da kan det være lurt å vurdere å søke lån for å unngå tvangssalg.

Gjennom å refinansiere gjelden med sikkerhet i boligen eller med kausjonist, kan du unngå tvangssalg av bolig. Ikke la tvangssalg være en bekymring lenger - søk lån i dag og unngå tvangssalg av bolig!

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
aprilia-logo
balansebank-logo
nordax-hvit-logo
resurs-logo-hvit

5 måter å unngå tvangssalg av boligen din

norsk refinansiering lån med betalingasanmerkning

Mange mennesker bekymrer seg for at de kan bli tvunget til å selge boligen sin på grunn av økonomiske problemer. Det kan være en skremmende situasjon, men det finnes måter å unngå tvangssalg. I dette innlegget vil vi se på fem måter du kan hindre at boligen din selges mot din vilje.

Unngå tvangssalg av bolig

1. Refinansiere gjeld med sikkerhet i boligen

Den enkleste måten å unngå tvangssalg på er å refinansiere gjelden din med sikkerhet i boligen. Dette innebærer at du tar opp et nytt lån med boligen som sikkerhet, og bruker pengene til å betale ned gjelden din. På denne måten kan du få bedre lånevilkår og lavere rente, noe som kan gjøre det enklere for deg å betale ned gjelden.

2. Selge boligen frivilig

Hvis du ser at du ikke vil klare å holde på boligen din, kan det være lurt å selge den frivillig i stedet for å vente til du blir tvunget til å selge den. På denne måten kan du ha mer kontroll over salgsprosessen og få bedre betingelser. Det kan også være lurt å begynne å selge boligen din frivillig hvis du tror at du kan få en god pris for den, slik at du kan unngå tvangssalg og få mest mulig ut av boligen din.

3. Refinansiere med kausjonist

En annen måte å unngå tvangssalg på er å refinansiere gjelden din med en kausjonist. En kausjonist er en person som stiller som garantist for at du vil betale tilbake lånet ditt. Hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet, vil kausjonisten bli ansvarlig for å dekke gjelden.

Dette kan være en god løsning hvis du ikke har tilstrekkelig egenkapital eller sikkerhet i boligen din, men har en person i din omgangskrets som er villig til å stille som kausjonist for deg.

Hvordan unngå tvangssalg av bolig

4. Forhandle om gjelden

Hvis du står i fare for å miste boligen din på grunn av gjeld, kan det være lurt å forhandle med kreditorene dine om gjelden. Dette kan for eksempel være en mulighet hvis du har en midlertidig økonomisk nedgang, men tror at du vil kunne betale ned gjelden din igjen i fremtiden.

Du kan også se om du kan få en avbetalingsplan eller låneforlengelse fra banken din. På denne måten kan du unngå tvangssalg og få mer tid til å betale ned gjelden.

Unngå tvangssalg av bolig

5. Inngå betalingsavtaler

Hvis du ikke klarer å betale gjelden din som avtalt, kan det være lurt å inngå en betalingsavtale med kreditorene dine. En betalingsavtale innebærer at du kommer til enighet med kreditorene om hvordan du skal betale gjelden din i fremtiden. Dette kan være en god løsning hvis du har en midlertidig økonomisk nedgang, men tror at du vil kunne betale ned gjelden din igjen i fremtiden.

Se gjerne vår video om 5 måter å unngå tvangssalg av bolig:

Det finnes mange måter å unngå tvangssalg av bolig på. Det viktigste er å være proaktiv og ikke vente til det er for sent. Hvis du er i en situasjon der du står i fare for å miste boligen din, er det viktig å handle raskt og søke hjelp. Det kan være lurt å kontakte banken din eller en gjeldsrådgiver for å se hva mulighetene dine er. Det kan også være lurt å søke om hjelp fra offentlige etater, for eksempel NAV eller Kredittilsynet, hvis du trenger økonomisk hjelp.

Det er også viktig å huske på at det finnes mange ulike årsaker til at man kan ha økonomiske problemer. Det kan være at du har mistet jobben, at du har blitt syk eller at du har hatt uforutsette utgifter. Uansett årsak, er det viktig å søke hjelp så fort som mulig for å unngå tvangssalg av bolig.

I dette innlegget har vi sett på fem måter å unngå tvangssalg av bolig: refinansiere gjeld med sikkerhet i boligen, refinansiere med kausjonist, selge boligen frivilig, forhandle om gjelden og inngå betalingsavtaler. Uansett hva du velger, er det viktig å huske på at det finnes hjelp å få, og at det er mulig å unngå tvangssalg av bolig hvis du handler raskt og søker hjelp.

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Hvor lang tid tar et tvangssalg? 

Hva bør man gjøre dersom man får et varsel om tvangssalg av bolig?

Hvem kan kreve tvangssalg av bolig?

Hva skjer når tvangssalg er besluttet?

Hvor annonseres tvangssalg?

Hvor lang tid tar et tvangssalg?

Hvor mye koster et tvangssalg?

Hvordan stoppe tvangssalg? 

Kan jeg få hjelp til å stoppe tvangssalg?

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
OK

Vi tar personvern på alvor

Noen brukes til statistikk, og andre er lagt inn av tredjeparttjenester. Ved å klikke 'OK' aksepterer du bruk av cookies.
Les mer
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Trelastgata 21, 0191 Oslo


post@norskrefinansiering.no
21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071


Tilbake til toppen