5 måter å unngå tvangssalg av bolig

Er du bekymret for at du kan bli tvunget til å selge boligen din på grunn av økonomiske problemer? Da kan det være lurt å vurdere å søke lån for å unngå tvangssalg.

Gjennom å refinansiere gjelden med sikkerhet i boligen eller med kausjonist, kan du unngå tvangssalg av bolig. Ikke la tvangssalg være en bekymring lenger - søk lån i dag og unngå tvangssalg av bolig!

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)

5 måter å unngå tvangssalg av boligen din

Mange mennesker bekymrer seg for at de kan bli tvunget til å selge boligen sin på grunn av økonomiske problemer.

Det er mange tvangssalg regler, og det kan være mye å sette seg inn i. Det kan være en skremmende situasjon, men det finnes måter å unngå tvangssalg.

Har du mottatt begjæring om tvangsdekning eller andre brev i tvangssalgsprosessen, så håper vi at denne artikkelen kan hjelpe deg å komme ut av prosessen.

I dette innlegget vil vi se på fem måter du kan hindre at boligen din selges mot din vilje.

Unngå tvangssalg av bolig

1. Refinansiere gjeld med sikkerhet i boligen

Den enkleste måten å unngå tvangssalg på er å refinansiering ved tvangssalg. Dette innebærer at du tar opp et nytt lån med boligen som sikkerhet, og bruker pengene til å betale ned gjelden din. På denne måten kan du få bedre lånevilkår og lavere rente, noe som kan gjøre det enklere for deg å betale ned gjelden.

2. Selge boligen frivilig

Hvis du ser at du ikke vil klare å holde på boligen din, kan det være lurt å selge den frivillig i stedet for å vente til du blir tvunget til å selge den. På denne måten kan du ha mer kontroll over salgsprosessen og få bedre betingelser. Det kan også være lurt å begynne å selge boligen din frivillig hvis du tror at du kan få en god pris for den, slik at du kan unngå tvangssalg og få mest mulig ut av boligen din.

3. Refinansiere med kausjonist

En annen måte å unngå tvangssalg på er å refinansiere gjelden din med en kausjonist. En kausjonist er en person som stiller som garantist for at du vil betale tilbake lånet ditt. Hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet, vil kausjonisten bli ansvarlig for å dekke gjelden.

Dette kan være en god løsning hvis du ikke har tilstrekkelig egenkapital eller sikkerhet i boligen din, men har en person i din omgangskrets som er villig til å stille som kausjonist for deg.

Hvordan unngå tvangssalg av bolig

4. Forhandle om gjelden

Hvis du står i fare for å miste boligen din på grunn av gjeld, kan det være lurt å forhandle med kreditorene dine om gjelden. Dette kan for eksempel være en mulighet hvis du har en midlertidig økonomisk nedgang, men tror at du vil kunne betale ned gjelden din igjen i fremtiden. Da kan du også bli kvitt betalingsanmekrninger og lønnstrekk.

Du kan også se om du kan få en avbetalingsplan eller låneforlengelse fra banken din. På denne måten kan du unngå tvangssalg og få mer tid til å betale ned gjelden.

Unngå tvangssalg av bolig

5. Inngå betalingsavtaler

Hvis du ikke klarer å betale gjelden din som avtalt, kan det være lurt å inngå en betalingsavtale med kreditorene dine. En betalingsavtale innebærer at du kommer til enighet med kreditorene om hvordan du skal betale gjelden din i fremtiden. Dette kan være en god løsning hvis du har en midlertidig økonomisk nedgang, men tror at du vil kunne betale ned gjelden din igjen i fremtiden.

Se gjerne vår video om 5 måter å unngå tvangssalg av bolig:

Det finnes mange måter å unngå tvangssalg av bolig på. Det viktigste er å være proaktiv og ikke vente til det er for sent. Hvis du er i en situasjon der du står i fare for å miste boligen din, på grunn av en kreditor eller på grunn av tvangssalg av bolig ved samlivsbrudd, er det viktig å handle raskt og søke hjelp.

Gratis hjelp til å unngå tvangssalg

Det kan være lurt å kontakte Norsk Refinansiering for å få hjelp til å unngå tvangssalg. Det kan også være lurt å søke om hjelp fra offentlige etater, for eksempel NAV.

Det er også viktig å huske på at det finnes mange ulike årsaker til at man kan ha økonomiske problemer. Det kan være at du har mistet jobben, at du har blitt syk eller at du har hatt uforutsette utgifter. Uansett årsak, er det viktig å søke hjelp så fort som mulig for å unngå tvangssalg av bolig.


I dette innlegget har vi sett på fem måter å unngå tvangssalg av bolig, når man har fått begjæring om tvangssalg: refinansiere gjeld med sikkerhet i boligen, refinansiere med kausjonist, selge boligen frivilig, forhandle om gjelden og inngå betalingsavtaler. Uansett hva du velger, er det viktig å huske på at det finnes hjelp å få, og at det er mulig å unngå tvangssalg av bolig hvis du handler raskt og søker hjelp.

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Hvor lang tid tar et tvangssalg? 

Hva bør man gjøre dersom man får et varsel om tvangssalg av bolig?

Hvem kan kreve tvangssalg av bolig?

Hva skjer når tvangssalg er besluttet?

Hvor annonseres tvangssalg?

Hvor lang tid tar et tvangssalg?

Hvor mye koster et tvangssalg?

Hvordan stoppe tvangssalg? 

Kan jeg få hjelp til å stoppe tvangssalg?

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
Godta
Avslå
Dette nettstedet lagrer informasjonskapsler på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å samle informasjon om hvordan du samhandler med nettstedet vårt og lar oss huske deg. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre og tilpasse søkeopplevelsen din og for analyser og beregninger om våre besøkende både på dette nettstedet og andre medier. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, samt endre dine innstiller, se vår cookiepolicy. Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere, og kan ikke velges bort.
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.


Tilbake til toppen