nr-logo-hvit

Byggelån - Hvordan gjennomføre boligdrømmen din?

Planlegger du å bygge bolig, renovere eller bygge om huset? Vi hjelper deg slik at du kan realisere drømmehuset!!

Norsk Refinansiering hjelper deg gjennom byggeprosessen, og passer på at du kommer i mål med byggingen på en god måte. Vi hjelper deg med lån når din egen bank sier nei.

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Har et byggeprosjekt

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)

Hva er byggelån og hva brukes bygge hus lån det til?

Dette er et midlertidig lån som brukes til å betale for kostnader i forbindelse med byggearbeidet av ny bolig,. Det kan være flere delutbetalinger til entrepenør(er), og rentekostnader belastet på det beløpet du til enhver tid har utestående.

Når byggeprosessen er ferdig skal byggelånet konverteres om til et vanlig boliglån, bedre kjent som langsiktig lån. Byggelån er en form for mellomfinansiering.

Det er fornuftig å gjøre byggeprosessen så kort som mulig, fordi lån til bygging har høyere nominell rente enn vanlig boliglån. 


Bygglån i Norsk Refinansiering

I Norsk Refinansiering jobber vi med banker som er langt mer fleksible enn ordinære banker, og det er derfor større sannsynlighet for å få til en løsning med lån til bygging av hus.

Vi er mer fleksible i forhold til betjeningsevne i prosessen og verdi som legges til grunn når boligen er ferdig.

 

Fordeler med lån til bygging hos Norsk Refinansiering  

 • Strekker likviditet langt lengre enn ordinære banker slik at den totale byggelånsrammen blir høyere

 • Tilgang til byggekontrollør og andre fagressurser for god gjennomføring i løpet av byggeperioden

 • Gir lån når andre banker sier nei. Eksempelvis forbrukslån, kredittkort, betalingsanmerkninger etc.

 • Fleksibel betalingsordning hvor du enten bare betaler renter og provisjon, eller ikke betaler renter på byggelånet i perioden.

Hvordan fungerer et byggelån?

Når du søker om byggelån brukes lånet til å finansiere bygging eller rehabilitering av en bolig. Byggelånet dekker ofte kostnadene som er knyttet til materialer, arbeidskraft og andre utgifter som er nødvendige for å fullføre byggeprosjektet.

For å søke om et slikt lån, må man vanligvis levere en detaljert plan for byggeprosjektet, samt dokumentasjon på økonomi og eiendomsforhold. Banken eller låneinstituttet vil deretter vurdere søknaden og avgjøre om de vil tilby lånet og til hvilken rente.

Det er også vanlig at man må stille sikkerhet i form av en eiendom eller annen verdi for å sikre lånet. Hvis man ikke klarer å betjene lånet, kan sikkerheten bli tvunget solgt for å dekke lånet.

Etter at byggeprosjektet er fullført, vil man som regel starte å betale ned lånet gjennom månedlige avdrag, sammen med renter og eventuelle andre kostnader som er avtalt. Når huset er ferdig er det smart å få byggelånet omgjort til et ordinært boliglån, med lavere rente.


Et lån til bygging er egentlig en stor kontokreditt som du bruker til å betale løpende kostnader som kommer underveis i byggeprosessen. I en byggeprosess kommer det regninger fortløpende, og disse trengs å betales for. Bruker man ferdighus-entrepenører er det som oftest slik at det er delbetalinger når milepæler i prosjektet oppnås.

De forskjellige regningene eller delbetalingsfakturaene sendes til banken som har byggelånet, så betaler banken ut fakturaene og totalrammen på lånet belastes. Banken dekker løpende kostnader i byggeperioden, samt løpende provisjon til banken..

thibbo

Gode tips til deg som søker lån til å bygge

Å bygge et hus er en relativt komplisert prosess. Ofte har man ingen erfaring med dette fra tidligere, og det kan virker overveldende mange oppgaver som skal utføres.

Vi har vi lang erfaring med lån til bygging. Bruk god tid i planleggingen. I tillegg er det å holde prosessen enkel avgjørende.
Spesialbygges mye, det stor sannsynlighet for at entrepenører gjennomfører prosjektet på en god og effektiv måte. Dette fører til høye kostnader og forsinkelser, som er ødeleggende.

Hvor mye koster det og hvordan få det billigste byggelån?

Kostnaden på et lån til bygging varierer noe fra bank til bank, men er hos de aller fleste bankene delt inn i tre hovedposter;
- Rentekostnad
- Provisjon
- Etableringskostnad 

Rentekostnad

Denne kostnaden beregnes som et hvert annet lån, ved å gange rentesatsen med det utestående beløpet. Rentekostnaden beregnes kun av det utestående beløpet du har brukt.

Du betaler altså ikke renter på mer enn du til enhver tid har brukt. Renten på lån til bygging ligger betydelig høyere enn ordinære boliglån med sikkerhet i bolig.

Dette er fordi det er langt høyere risiko å låne ut penger til et "panteobjekt" som ikke er en ferdig bolig. Nominell rente på lånet ligger mellom 4,0 % - 9,0% avhengig av sikkerheten i prosjektet, betjeningsevne og en rekke andre faktorer.
 

Provisjon

Denne kostnaden beregnes som en kostnad for å ha innvilget den totale byggelånsrammen. Veldig ofte er denne provisjonen beregnet per kvartal du har rammen innvilget på lånet. Provisjonssatsen for byggelånet til banken varierer mellom 0-1 % per kvartal, altså 0-4% til banken per år.

 
Etableringskostnad

Denne kostnaden beregnes som en kostnad av banken for å få utbetalt lånet. Tradisjonelt har bankene som tilbyr omstartslån tatt 4% av lånebeløpet, men det kan også være noen få tusenlapper i kostnad.

Siden etableringskostnaden på dette lånet varierer enormt fra bank til bank er det litt viktig å se den i sammenheng med provisjonskostnaden over. Mange banker har høy etableringskostnad på byggelånet, men til gjengjeld ingen provisjonskostnad på lånet.

 

Eksempel på byggelånskostnad
Totalrammen på lånet 3 000 000 kr
Varighet 1 år
Gjennomsnittlig utestående beløp 1 500 000 kr
Nominell rente 4,95 %
Kvartalsvis provisjon 0,00 %
   
Kostnader for byggelånet:  
Rentekostnad 74 250 kr
Provisjon av ramme 0 kr
Etableringsgebyr 120 000 kr
Sum kostnader 194 250 kr


Norsk Refinansiering er en låneagent som er opptatt av at du som kunde skal få så lav rentekostnad som mulig når de søker et lån til din boligdrøm.

Vi har tilgang til flere forskjellige låneprodukter og vil jobbe med deg for å finne den beste løsningen som passer ditt prosjekt og din økonomiske situasjon. Vi ønsker også å sammenligne tilbudet sammen med deg slik at vi sikrer at du som kunde er fornøyd.

Ved å samarbeide med Norsk Refinansiering, kan du føle deg trygg på at vi vil gjøre alt i vår makt for å hjelpe deg å få så lav rentekostnad som mulig. Det betyr at du vil kunne bruke mer av dine midler til selve byggeprosjektet, i stedet for å betale for høye rentekostnader.

Norsk Refinansiering er opptatt av å hjelpe deg med å få et lån som er skreddersydd din økonomi og situasjon, slik at du kan realisere dine drømmer om å bygge ditt eget hjem.
 

Fordeler med byggelån hos Norsk Refinansiering

 • Vi kan bistå med byggekontrollør for kvalitet gjennom prosessen
 • Vi kan bistå med eiendomsmegler for trygghet i eventuell salgsprosess av din bolig
 • Vi kan bistå med finansieringsbevis fra banken som du kan bruke hos entrepenør
 • Vi kan bistå med veiledning om de forskjellige stegene i byggelånsprosessen
 • Vi kan bistå med å lage din skreddersydde finansieringsplan fir byggelånet, slik at du får oversikt over alle kostnader

  Ta kontakt i dag!
Byggelån - Norsk Refinansiering

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Hvor mye egenkapital for å få byggelån?  

Hva er det et byggelån krever for innvilgelse? 

Hvor dyrt er byggelån? 

Trenger jeg en byggekontrollør? 

Les andre populære artikler:

Mellomfinansiering

Mellomfinansiering

Flytte-boligl%C3%A5n

Flytte boliglån

L%C3%B8nnstrekk

Lønnstrekk

Utleggsbegj%C3%A6ring

Utleggsbegjæring - Hvordan fungerer det

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
16-9-red-8846-norsk-refinansiering

Om Norsk Refinansiering

Vi i Norsk Refinansiering hjelper personer med vanskelig personlig økonomi å starte på nytt gjennom refinansiering med sikkerhet i bolig. Vi gjør det enklere for deg slik at du slipper å søke flere steder.Tilbake til toppen

 
topp
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.