Gjeldsregisteret AS er et selskap som har fått konsesjon fra Barne- og familiedepartementet til å drive som gjeldsinformasjonsforetak. Hensikten til selskapet er å forebygge gjeldsproblemer i private husholdninger. Dette gjøres ved å gi banker og andre kredittgivere mulighet til å sjekke hvor mye kreditt og forbruksgjeld en lånesøker har i dag. Et annet tilsvarende foretak som har informasjon fra gjeldsregister i Norge er norsk gjeldsinformasjon. De fleste er medlemmer av Finans Norge.
Tidligere hadde kun banken kredittsjekk og dokumenter som skattemelding og lønnsslipper. Disse opplysningen ga et unyansert bilde av gjeldssituasjonen til lånsøkerne. Det nye verktøyet kan gi bedre beslutninger for finansforetakene, samtidig som lånesøkere får langt bedre råd fra långivere om hvor mye lånetagerens økonomi tåler.
Gjeldsinformasjonsloven regulerer hvem som får benytte tjenestene.
Det er i hovedsak banker og finansinstitusjoner, Husbanken, Statens pensjonskasse, kommuner (førstegangslån), Norges Bank, Finanstilsynet og Statistisk sentralbyrå. I tillegg kan kredittopplysningsforetak bruke informasjonen som del av sin kredittscore.
Det å sjekke gjeldsregisteroppplysningene er gratis. Det er finansiert av staten. Alle nordmenn har krav på å få vite hvor mye gjeld de har, og hvor mye gjeld som er registrert i gjeldsregisteret. I Norsk Refinansiering tilbyr vi samtidig å sjekke hvor mye du kan spare på å refinansiere forbrukslån, kredittkort og faktureringskort med sikkerhet i boligen din.
Denne tjenesten er også gratis, så du vil aldri betale til Norsk Refinansiering.
Gjeldsregisteret henter informasjonen sin direkte fra finansforetakene. Alle finansforetak i Norge som tilbyr usikret gjeld som forbrukslån, kredittkort og faktureringskort, plikter i henhold til gjeldsinformasjonsloven å levere gjeldsinformasjon. Dette gjelder kun usikret gjeld, og gjeldsposter som bolig-, bil-, hytte-, og leasinglån er foreløpig ikke i denne kategorien, men det vil komme fram i tid i en gjeldsregister-utvidelse.
I Norsk Refinansiering har vi tilgang til å kredittsjekke deg i forbindelse med lånesøknader. Derfor kan du legge inn en søknad hos oss, så sjekker vi hvilke anmerkninger du har.
Du kan også sjekke om du har en betalingsanmerkning ved å kontakte blant annet Experian, Creditsafe eller Dun & Bradstreet, som er tre av de største kredittopplysningsbyråene i Norge. Der registreres en ny betalingsanmerkning når det kommer nye rettslige skritt fra kreditorer. Disse byråene har tilgang til informasjon om dine økonomiske forhold, inkludert eventuelle betalingsanmerkninger. Du kan enten søke på nettet eller besøke kontoret deres for å få en kopi av din kredittrapport.
Det er også mulig å sjekke betalingsanmerkninger hos kredittopplysningsselskapene Bisnode og Soliditet. Å ha en betalingsanmerkning kan ha en negativ effekt på din kredittverdighet, så det er viktig å være klar over om du har en og å ta skritt for å rette opp eventuelle problemer.
Få full oversikt over din personlige økonomi. Ta kontakt i dag.
Lavere månedlige kostnader med å ta opp lån som omstartslån.
I gjennomsnitt svarer vi kundene våre for fire år med nedbetaling, eller ca. 8000 kr per måned.
Én månedlig faktura
Bli kvitt betalingsanmerkninger og inkasso
Når du får en betalingsanmerkning blir kredittscoren din dårligere, og det kan bli vanskelig å få lån. Det man ønsker å gjøre da er å slette betalingsanmerkninger. Ved å slette anmerkningen hos kredittopplysningsbyrået. En anmerkning blir normalt slettet mellom 14 dager og 30 dager.
Har usikret gjeld
Har betalingsanmerkninger eller inkassosaker
Kan stille sikkerhet i bolig
Det er ikke et hinder for å søke om refinansiering av gjeld at du har betalingsanmerkninger eller inkasso. Vi samarbeider faktisk med banker som spesialiserer seg i lån for personer med en spesielt vanskelig og utfordrende økonomisk situasjon. Disse bankene kan strekke seg lenger enn ordinære dagligbanker for å finne en løsning tilpasset din situasjon.