chatsimple Hva skjer når du har fått brev om tvangssalg. Få svar her!
nr-logo-hvit

Hva skjer når du har fått brev om tvangssalg

Er du rådvill i prosessen med tvangssalg? Vi vil gjerne hjelpe deg å komme ut av den vanskelig situasjonen. Vi har forståelse for at tvangssalgssituasjonen kan oppstå så ta kontakt i dag. Du fortjener bedre!

Vi forstår tvangssalgsprosessen, og tilbyr hjelp for å unngå tvangssalg av bolig. Har du fått begjæring om tvangssalg av bolig, kan vi  hjelpe deg med å redde huset. I snitt taper nordmenn 35% av normal markedsverdi ved et salg.

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)

Har du fått brev om tvangssalg?

Har du fått brev om tvangssalg av bolig bør du sette deg inn i saken umiddelbart. Brevet betyr at en kreditor ber om at boligen skal tvangsselges, eller at du har fått beslutning om tvangssalg.
Uavhengig av hvilket av brevene du har mottatt bør du legge stor innsats i å få ryddet opp i kravet, slik at du kan stoppe tvangssalg.
I Norsk Refinansiering er vi eksperter på hva som skjer når du mottar brev om tvangssalg, og vi anbefaler deg derfor på det sterkeste å ta kontakt.
 

Hva skjer når boligen blir tvangssolgt?

Er det en kreditor som har manglende betaling og prøver noen å få boligen din tvangssolgt? Eller er det tvangssalg av bolig ved samlivsbrudd? Vi hjelper deg å stoppe tvangssalgsprosessen ved å refinansiere hele boliglånet ditt og nedbetale all gjeld du har.

Det er mange tvangssalg regler, og i Norsk Refinansiering er vi eksperter på å stoppe tvangssalg av bolig. På den måten vil tvangssalget bli avsluttet og du vil være fri for alle skumle brev i postkassa, og du vil slippe å leve med frykt for at namsmannen kommer på døra.

Vi vet hvor belastende det er å gå igjennom prosessen med salg ved tvang, og det at noen skal selge boligen ved tvang. Du har rett til å stoppe tvangssalg av bolig. Fordi vet har stor medfølelse med deg, ønsker vi å hjelpe deg til å komme ut av situasjonen. Legg inn lånesøknad hos oss i dag. Du fortjener å ha det bedre!

Tvangssalg av bolig er en av de mest alvorlige og inngripende inkassometodene vi har i Norge, sammen med lønnstrekk. Dette gjelder spesielt salg av boliger, men også salg av andre objekter som bil, båt og hytte kan føles inngripende ovenfor skyldner. I denne artikkelen har vi hovedfokus på tvangssalg av bolig, men du kan også lese om den største formen som er utleggstrekk namsmannen.

Vil vil balnt annet fortelle om de forskjellige stegene, som betalingsoppfordring, i prosessen med tvangssalg av bolig, og det viktigste av alt, hvordan du kan stoppe tvangssalg av bolig. Ønsker du å vite mer om tvangssalg av bolig og selve prosessen må du gjerne ringe oss i Norsk Refinansiering.

Steg i tvangssalgsprosessenEstimert sakstid
Et krav, lån eller regning, forfaller til betaling og det er manglende betaling av gjeld fra den som skylder penger.
Kravet purres av kreditor dersom du ikke har betalt.14 dager
Det varsles om inkassopågang (inkassovarsel) til den som skylder penger14 dager
Inkassopågang startes og det sendes betalingsoppfordring. Prosessen tar som regel min. 42 dager, da det gir inkassobyrået rett på tungt inkassosalær. Ila perioden sendes varsel om tvangsfullbyrdelse14 dager
Kreditor sender begjæring om utlegg når kravet er tvangskraftig14 dager
Den som skylder penger blir forelagt utleggsforretning og får anlending til å uttale seg om saken14 dager
Namsmannen behandler utleggsforretningen. Dersom det er hjemmel i lov, så blir det tatt pant i boligen som kalles utleggspant. Dette er et såkalt grunnlag for tvangssalg.14 dager
14 dager etter utleggsforretningen foreligger det tvangskraft og dette setter den tidligste datoen på når kreditor kan begjære tvangssalg.14 dager
Begjæring om tvangssalg av boligen sendes fra kreditor til tingretten.Store variasjoner
Tingretten undersøker at de formelle kravene er oppfylt.Store variasjoner
Forkynning av begjæring om tvangssalg av boligen gjøres til skyldnerUmiddelbart etter beslutning
Skyldner får 4 ukers frist til å uttale seg om saken til Tingretten.28 dager
Tingretten behandler saken, og tar stilling til om begjæring om tvangssalg skal tas til følge.Store variasjoner
Dersom det besluttes tvangssalg av boligen blir det oppnevnt medhjelper. I de fleste tilfeller selges boligen med en medhjelper, så vi omtaler ikke auksjonssalg.Umiddelbart etter beslutning
Medhjelper skal blant annet befare boligen, skal foto tas av boligen, takst av boligen skal lages, annonse for boligen skal lages osv.Store variasjoner
Budrunde utføres med frist seks uker fram for at Tingretten skal rekke ta stilling til det høyeste budet.Store variasjoner

Se gjerne vår video "5 måter å unngå tvangssalg av bolig":

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Hva bør man gjøre dersom man får et varsel om tvangssalg av bolig?

Hva skjer når tvangssalg er besluttet?

Hvor fort går det før tvangssalg av bolig?

Hvilke konsekvenser kan et tvangssalg ha?

Fått brev om tvangssalg - Norsk Refinansiering

Marie i Norsk Refinansiering hjelper deg å stoppe tvangssalg av bolig

Marie i Norsk Refinansiering hjelper personer i økonomisk uføre. Hun er ekspert på tvangssalgsprosessen.

Vi hjelper deg slik at du slipper å selge boligen. Ta kontakt, eller legg inn søknad.

Hvordan stoppe tvangssalg? 

Kan jeg få hjelp til å stoppe tvangssalg?

Få hjelp til å stoppe tvangssalg av bolig!

Norsk Refinansiering kan gi deg hjelp til å unngå tvangssalg:

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
Godta
Avslå
Dette nettstedet lagrer informasjonskapsler på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å samle informasjon om hvordan du samhandler med nettstedet vårt og lar oss huske deg. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre og tilpasse søkeopplevelsen din og for analyser og beregninger om våre besøkende både på dette nettstedet og andre medier. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, samt endre dine innstiller, se vår cookiepolicy. Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere, og kan ikke velges bort.
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.


Tilbake til toppen