nr-logo-hvit

Flytte boliglån - Få gratis hjelp til å søke her

Er du ute etter å spare penger på boliglånet ditt eller ønsker du å få bedre rentebetingelser?
Da kan det være lurt å flytte boliglånet ditt til en ny bank.

Du kan søke om å flytte boliglån hos oss, og vi hjelpe deg å bli kvitt dyre forbrukslån og kreditter. Vi guider deg gjennom prosessen. Søk nå!

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)
Camilla%20Berg%20Johnsen
Publisert: 29.11.2023

Skrevet av Camilla Berg Johnsen | Senior saksbehandler 
99386005 | E-post | Linkedin
Camilla Berg Johnsen

Nøkkelpunkter i artikkelen:

Hva betyr det å flytte boliglån?

Å flytte boliglån kan også refereres til som refinansiering av boliglån. Dette betyr å bytte långiver og få bedre rentebetingelser og betingelser mer tilpasset dine økonomiske behov. Denne prosessen kan også brukes dersom man ønsker å kjøpe seg inn i bolig, eller gjennomgår samlivsbrudd.

En refinansiering kan også hjelpe med å redusere månedlige utgifter og samtidig senke lånekostnader over tid. Dette kan være en smart økonomisk beslutning for mange boligeiere som ønsker å få mer kontroll over økonomien sin og spare penger på sikt.

Flytte boliglån og refinansiering kan hjelpe deg med å få mer fleksible lånevilkår og lavere rente på boliglånet ditt.

Slik kan du finne det beste boliglånet

Å finne det beste boliglånet kan virke som en utfordrende oppgave, men med riktig kunnskap og verktøy kan det være enklere enn du tror. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne lavest rente boliglån:

Sammenligne boliglån

Det er viktig å sammenligne forskjellige boliglånetilbud for å finne det beste rente boliglånet.

Betingelser

Banker har forskjellig kredittscore, og kan dermed gi forskjellige betingelser på boliglån. Ved å bruke en tjeneste som Norsk Refinansiering kan du enkelt sammenligne rentebetingelsene og betingelsene til forskjellige boliglångivere.

Bli kvitt lønnstrekk, inkasso og tvangssalg

Dersom du har lønnstrekk, inkasso elelr tvangssalg, så er det noen banker som tilbyr lån til tross. I Norsk Refinansiering tilbyr vi gratis hjelp unngå tvangssalg av bolig.

Kontakt flere långivere

Å kontakte flere långivere og be om tilbud kan hjelpe deg med å finne det beste rente boliglånet. Du kan også bruke tilbudene som forhandlingsgrunnlag hos andre långivere. Det er mange banker som er mer fleksible, blant annet bankene som tilbyr omstartslån.

Vurder betingelser og gebyrer

Når du sammenligner boliglån, må du også vurdere betingelsene og gebyrene som tilbys av långiveren. Selv om en långiver tilbyr laveste rente boliglån, kan de ha høye gebyrer som gjør at det totale kostnaden ender opp høyere enn en annen långiver med litt høyere rente, men lavere gebyrer.

Sjekk kundetilfredshet

Å sjekke kundetilfredsheten til en långiver kan også hjelpe deg med å finne det beste rente boliglånet. Du kan søke etter anmeldelser på nettet eller undersøke kundetilfredsheten til långiveren hos Forbrukerrådet eller Finansportalen.

Ved å følge disse tipsene kan du finne det beste rente boliglånet for deg og spare penger på boliglånet ditt over tid.

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30

Hvordan flytte boliglån til en ny bank

Når du har funnet en ny långiver som kan samle alle dine lån med gode betingelser, kan du kontakte dem for å initiere flyttingen av boliglånet ditt. Dette innebærer vanligvis å fylle ut søknadsskjemaer og sende inn nødvendig dokumentasjon. Den nye långiveren vil deretter ta seg av resten av prosessen med å flytte boliglånet ditt fra den gamle banken.

Det første trinnet er å undersøke og finne en ny långiver som tilbyr bedre rentebetingelser og andre fordeler i forhold til den gamle banken din. Når du har funnet en passende långiver, bør du sammenligne vilkårene deres med vilkårene til den gamle banken din.

Det neste trinnet er å kontakte den nye långiveren og be om informasjon om hvordan du kan søke om å flytte boliglånet ditt til deres bank. De vil gi deg informasjon om søknadsprosessen, samt hvilken dokumentasjon og informasjon som kreves.

Når du har innhentet all informasjonen som trengs, kan du begynne å fylle ut søknadsskjemaene og sende inn dokumentasjonen. Husk å lese nøye gjennom vilkårene før du signerer søknaden.

Etter at søknaden din er behandlet og godkjent, vil den nye långiveren kontakte den gamle banken din for å be om utbetaling av det resterende beløpet på boliglånet ditt. De vil også ta seg av eventuell tinglysning og andre administrative oppgaver som må utføres for å fullføre flyttingen av boliglånet ditt.

Hva er kostnadene ved å flytte boliglån?

Å flytte boliglån kan være en lønnsom beslutning på lang sikt, men det kan også involvere flere kostnader som du må være oppmerksom på.

Eksempler på kostnader når du flytter boliglån:

KostnaderBeløp
Etableringsgebyr hos ny långiverMellom 0 og 4 % av lånebeløpet
Gebyr for tinglysning hos Kartverket440 kr per pantedokument i borettslag, og 540 kr per pantedokument for selveier
Gebyr for å avslutte gammelt boliglån hos tidligere långiverIngen kostnad, med mindre fastrentelån

Det er viktig å være oppmerksom på disse kostnadene og vurdere om de oppveier fordelene ved å flytte boliglånet.

Noen ganger kan det ta flere år å spare inn igjen kostnadene ved å flytte boliglånet, så det kan være lurt å gjøre en grundig vurdering før du tar beslutningen.

På generelt grunnlag kan vi si at hvis du har over 2 millioner i lån, og du kan få gjennomsnitsrenta ned med mer enn 0,5 prosentpoeng og du har et par år igjen av nedbetalinga, vil det som oftest lønne seg å bytte.

Søk lån for å flytte boliglån

Thibbo har lang erfaring med tvangssalg

Thibbo sier:

"På generelt grunnlag kan vi si at hvis du har over 2 millioner i lån, og du kan få gjennomsnitsrenta ned med mer enn 0,5 prosentpoeng og du har et par år igjen av nedbetalinga, vil det som oftest lønne seg å bytte."

 

Refinansiere boliglån til lavere rente

En av de mest effektive måtene å spare penger på boliglån er å refinansiere til en lavere rente. Dette kan redusere de totale lånekostnadene dine og gi deg mulighet til å betale ned boliglånet raskere.

Før du velger en ny långiver, må du sammenligne forskjellige tilbud og beregne hva som er den beste løsningen for din situasjon. Husk å ta hensyn til eventuelle gebyrer og andre kostnader som kan være involvert i prosessen med å flytte boliglånet.

Endre betingelser på boliglånet

Noen ganger kan det også være fornuftig å endre betingelsene på boliglånet for å få bedre økonomisk fleksibilitet. Du kan for eksempel velge en lengre nedbetalingstid for å redusere de månedlige betalingene, eller velge en kortere nedbetalingstid for å betale ned boliglånet raskere og spare penger på renteutgifter.

Du kan også vurdere å legge til eller fjerne avdragsfrihet, eller justere nedbetalingen etter inntekt.

Det er viktig å huske på at endringer i betingelsene på boliglånet kan påvirke den totale kostnaden og månedlige betalingen, så vær sikker på at det er en god løsning for deg og din økonomi.

Trinn for trinn guide til å flytte boliglån

Å flytte boliglånet ditt kan virke som en stor og skremmende oppgave, men det trenger ikke å være det. Her er en trinnvis guide som kan hjelpe deg med å flytte boliglånet ditt:

 1. Vurder økonomien din og om det er mulig å låne penger til boliglånet hos en ny långiver.

 2. Søk etter forskjellige långivere for å finne den som passer best for deg. Sjekk rentebetingelser, lånevilkår, gebyrer og kundeservice.

 3. Fyll ut en søknad hos den nye långiveren.

 4. Den nye långiveren vil vurdere søknaden din og kontakte deg med et eventuelt tilbud.

 5. Hvis du godtar tilbudet, må du signere avtalen og gi tillatelse til at den nye långiveren tar over lånet fra den gamle banken.

 6. Husk å sjekke om det er noen bindingstid eller gebyrer for å avslutte det gamle boliglånet.

 7. Den nye långiveren vil ta seg av resten av prosessen med å flytte boliglånet ditt fra den gamle banken.

Det er viktig å være forberedt med nødvendig dokumentasjon og informasjon for å sikre en effektiv søknadsprosess.

Med disse trinnene vil du kunne flytte boliglånet ditt på en enkel og smidig måte.

Hvor lang tid tar det å flytte boliglån?

Hva du bør tenke på før du flytter boliglån?

Før du bestemmer deg for å flytte boliglånet ditt, er det flere faktorer du bør vurdere:

Vurdere økonomien

Du bør sørge for at du har vurdert økonomien din nøye, og om det er mulig å låne penger til boliglånet hos en ny långiver.

Fastrente eller konsekvenser

Det er også viktig å undersøke om det er noen bindingstid med fastrente eller eventuelle konsekvenser ved å avslutte boliglånet hos den gamle banken.

Etableringsgebyr mot rentebesparelse

Du bør også vurdere om det er verdt å betale eventuelle kostnader som kan følge med flyttingen av boliglånet ditt.

Hvordan velge riktig långiver for å flytte boliglån

Når du skal flytte bank boliglån eller bytte långiver boliglån, er det viktig å velge riktig långiver som tilbyr de beste betingelsene for deg. Her er noen faktorer du kan vurdere:

 • Rentebetingelser: Sammenlign renten til forskjellige långivere for å finne den som tilbyr den laveste renten. Husk også å sjekke om renten er fast eller variabel.

 • Lånevilkår: Sjekk vilkårene for lånet, som nedbetalingstid og muligheter for avdragsfrihet. Her kan det være stor forskjell mellom forskjellige långivere.

 • Gebyrer: Undersøk eventuelle gebyrer som tilkommer, som etableringsgebyr eller gebyr for tinglysning. Dette kan ha stor betydning for de totale kostnadene ved boliglånet.

 • ​Kundeservice: Sjekk hvordan långiveren håndterer kundeservice og eventuelle spørsmål eller problemer du måtte ha. God kundeservice kan gjøre hele prosessen mye mer smidig.

 

Sammenlign tilbud fra forskjellige långivere

For å finne den rette långiveren for å flytte boliglånet ditt, kan det være lurt å undersøke tilbud fra flere forskjellige långivere.

Dette kan hjelpe deg med å få en bedre oversikt over hva som tilbys, og finne den långiveren som passer best for deg og din økonomiske situasjon.

💡Eksperttips fra Camilla💡

Husk at det er alltid bedre å ta kontakt med kreditoren og forsøke å finne en løsning, enn å ignorere saken og risikere tvangsdekning.

Den du skylder penger setter alltid pris på en tilbakemelding, og du får alltid mer godvilje fra kreditor ved å ha dialog.

 

Erfaring med tvangsdekning

Camilla har erfaring fra innkreving i bank, og kjenner godt til hvordan kreditorer tenker rundt tvangsdekning.

Eksperttips for å håndtere tvangsdekning
Hva koster det å flytte boliglån?

Slik søker du om å flytte boliglån

Når du har funnet den riktige långiveren for å flytte boliglånet ditt, er neste steg å fylle ut en søknad. Det kan variere litt fra långiver til långiver hva slags informasjon og dokumentasjon de trenger i søknadsprosessen. Generelt bør du forberede:

 1. Oppdatert informasjon om inntektene dine og eventuelle gjeldsforpliktelser.

 2. Informasjon om eventuelle kausjoner eller medlåntakere.

Konklusjon

Vi håper denne enkle guiden har gitt deg god innsikt i hvordan du kan flytte boliglånet ditt. Ved å refinansiere boliglånet ditt kan du potensielt spare penger og få bedre rentebetingelser.

Husk å sammenligne forskjellige tilbud og finne den långiveren som passer best for deg og din økonomi. Vær også oppmerksom på eventuelle kostnader ved å flytte boliglånet, og sørg for å ha nødvendig dokumentasjon og informasjon klar når du søker om å flytte boliglånet.

Vi håper du lykkes med å flytte boliglånet ditt og ønsker deg lykke til!

Få gratis hjelp til å flytte boliglån

Få gratis hjelp til å flytte boliglån

I Norsk Refinansiering gir vi deg gratis hjelp til å flytte boliglån

Vi er eksperter på lån, og kan hjelpe deg med svært fleksible låneløsninger.

Ofte stilte spørsmål (FAQ) om å flytte boliglån:

Hvor mye koster det å flytte boliglånet? 

Er det enkelt å flytte boliglån? 

Hvorfor flytte boliglån? 

Hvor lang tid tar det å overføre boliglån? 

Hva koster bankbytte? 

Er det mye stress å bytte bank? 

Kan man bytte bank når som helst? 

Hvor vanskelig er det å bytte bank? 

Hvor lang tid tar det å bytte bank? Tilbake til toppen

 
topp
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.