Hvordan bake inn forbrukslån i boliglån

Gjør din økonomi bedre i dag! Søk om å bake inn ditt forbrukslån i boliglån og få lavere kostnader.

Vi er eksperter på å bake inn forbrukslån i boligen og vil hjelpe deg med refinansiering, slik at du kan spare penger.

Har du forbrukslån og bolig bør du sende en lånesøknad til oss! Søk nå!

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)
Camilla%20Berg%20Johnsen
Publisert: 12.02.2024

Skrevet av Camilla Berg Johnsen | Senior saksbehandler 
99386005 | E-post | Linkedin
Camilla Berg Johnsen

Nøkkelpunkter i artikkelen:

Hva vil det si å bake inn forbrukslån i et boliglån?

For mange kan betegnelsen "å bake inn et forbrukslån i et boliglån" virke mystisk. Enkelt forklart betyr det at man samler flere smålån eller kredittgjeld inn i et større lån, som oftest et boliglån, som har betydelig lavere rente. I praksis innebærer dette at man refinansierer sin eksisterende gjeld.

Boliglån har som regel en langt gunstigere rente sammenlignet med forbrukslån, hovedsakelig fordi boliglånet er sikret med pant i boligen. Dette gir banken en ekstra sikkerhet som i de fleste tilfeller resulterer i lavere rente. Når man da velger å inkludere forbrukslånet under "paraplyen" av et boliglån, erstatter man den høye renten av forbrukslånet med den lavere renten av boliglånet.

Denne prosessen krever imidlertid at man har nok egenkapital i boligen til å utvide boliglånet. Bankene i Norge har som krav at den totale lånerammen ikke skal overstige 85% av boligens verdi. Dette betyr at dersom boligens markedsverdi er 3 millioner kroner, kan man maksimalt ha en samlet gjeld på 2,55 millioner kroner som er sikret med pant i boligen.

💡Eksperttips fra Camilla💡

Husk at det  nesten alltid erbedre å tfå god oversikt over sin egen økonomi..

Det er utrolig mye enklere å forholde seg til en regning, og dette gjør det også enklere å holde seg unna dyre kredittkort og forbrukslån.

Erfaring med å bake inn forbrukslån i boliglån

Camilla har erfaring fra i bank, og kjenner godt til hvordan kunder får det bedre med å bake inn forbrulslån i boliglånet.

Eksperttips for å håndtere tvangsdekning

Fordeler med å bake forbrukslån inn i boliglån

En av de mest tiltalende aspektene ved å bake inn forbrukslån i boliglånet er potensialet for betydelige rentebesparelser. Forbrukslån har gjerne en rente som kan være mer enn dobbelt så høy som boliglånrenten.

Når disse dyre lånene konsolideres inn i boliglånet, kan de månedlige utgiftene reduseres drastisk. La oss se på hvordan dette fungerer i praksis med et eksempel.

bake inn forbrukslån i boligen

Fordeler i form av rentebesparelse:

Tenk deg at du har et boliglån på 2 millioner kroner med en rente på 5,5% og et forbrukslån på 500.000 kroner med en rente på 14,1% (gjennomsnittet for forbrukslån).

Hvis du baker inn forbrukslånet i boliglånet, selv om den totale lånesummen øker, kan den samlede renten som betales over lånets løpetid reduseres betydelig, siden boliglånrenten er lavere.

Under ser du en tabell som viser forskjellen på å bake inn lån i et samlet lån.

Eksempel 1: Mye forbrukslån og mange regninger

Personen har 500.000 kr i forbrukslån og 2.000.000 kr i bolilgån.

Som vi ser av tabellen betaler personen totalt 20.070 kr per måned i terminbeløp.

LånebeløpRenteLøpetidTerminbeløp
Boliglån kr 2 000 000 5,50%30 årkr 11 355,78
Forbrukslån kr 500 000 14,10%8 årkr 8 714,23
Sum kr 2 500 000 kr 20 070,01

Eksempel 2: Lavere terminbeløp og bedre oversikt

Personen har nå samlet de 500.000 kr i forbrukslån og 2.000.000 kr i bolilgån.

Totalt får denne personen nå et lån på 2.500.000 kr.

Som vi ser av tabellen betaler personen totalt 17.480 kr per måned i terminbeløp.

Dette gjør at personen betaler ca. 2.590 kr mindre hver måned.

LånebeløpRenteLøpetidTerminbeløp
Nytt boliglån kr 2 500 000 7,50%30,00kr 17 480,36

I dette eksemplet ser vi at selv om renten på det nye boliglånet er høyere enn det opprinnelige boliglånet, er den samlede månedlige kostnaden lavere når forbrukslånet er inkludert.

Dette skyldes den lavere renten sammenlignet med forbrukslånet og spredning av betalingene over en lengre periode.

Men det er også viktig å merke seg at den totale tilbakebetalte summen kan være høyere på grunn av den lengre løpetiden.

Administrative fordeler:

Ved siden av de økonomiske fordelene, byr en konsolidering også på administrative lettelser. Med kun ett lån å forholde seg til, blir det lettere å ha kontroll på økonomien.

Dette er ikke bare praktisk, men det kan også ha en positiv effekt på din kredittscore ved at du viser ansvarlighet i håndteringen av dine lån.

Psykologiske fordeler:

Det er også en ikke ubetydelig psykologisk fordel ved å ha færre lån å bekymre seg for.

Å vite at du har en stabil, håndterbar betalingsplan kan redusere stress og gjøre økonomisk planlegging mer overkommelig.

I neste avsnitt vil vi utforske potensielle ulemper med denne strategien. Men før vi går videre, hvordan synes du innholdet utvikler seg så langt?

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30

Potensielle ulemper med å bake forbrukslånet inn i boliglånet

Selv om det å bake inn forbrukslån i et boliglån kan virke som en ideell løsning for mange, er det viktig å være oppmerksom på de potensielle ulempene før man tar en slik beslutning.


Risiko ved lang nedbetalingstid

Det kan virke forlokkende å senke de månedlige betalingene ved å strekke lånet over en lengre periode. Men dette kommer med en advarsel: Selv om renten er lavere, kan den totale summen av renter som betales over hele lånets løpetid faktisk ende opp med å bli høyere. Det er derfor avgjørende å gjøre en grundig kalkulering for å vurdere om du faktisk sparer penger på lang sikt.
 

Sikkerhet i boligen

Når du inkluderer et forbrukslån i boliglånet, stiller du din bolig som sikkerhet for en større lånesum. Dette innebærer en risiko, for hvis du på et tidspunkt ikke er i stand til å betale lånet, kan du ende opp med å miste boligen din. Det er en risiko man må være fullstendig komfortabel med før man tar en slik økonomisk beslutning.
 

Potensiell renteøkning på boliglånet

Det er også viktig å merke seg at enkelte banker kan øke renten på ditt eksisterende boliglån hvis du ønsker å bake inn et forbrukslån. Dette er fordi banken tar på seg en større risiko ved å låne ut mer penger under samme sikkerhet. Derfor kan det som ser ut som en god avtale i begynnelsen, ende opp med å bli dyrere enn forventet.
 

Forutsetninger for å bake inn forbrukslånet

En annen viktig faktor er bankens vurdering av din samlede økonomiske situasjon. Banken vil evaluere din evne til å betale tilbake det nye lånet basert på din inntekt, gjeld og betalingshistorikk.

Det er tydelig at beslutningen om å bake inn et forbrukslån i et boliglån krever nøye overveielse og en grundig vurdering av både de økonomiske og personlige risikoene.

Få gratis hjelp til å bake inn forbrukslån i boliglån

Få gratis hjelp til å bake inn forbrukslån i boliglån

I Norsk Refinansiering gir vi deg gratis hjelp med bake inn forbrukslån i boliglån.

Vi er eksperter på lån, og kan hjelpe deg med svært fleksible låneløsninger.

Krav for å bake forbrukslånet inn i boliglånet

For å kunne omstrukturere gjelden din og bake forbrukslånet inn i boliglånet, er det noen grunnleggende forutsetninger som må oppfylles. Disse vil ikke bare avgjøre om du kan gjennomføre denne prosessen, men også om det faktisk vil være til din økonomiske fordel.

Boligens verdi

Som nevnt tidligere, må ikke det samlede lånet overstige en viss prosentdel av boligens verdi. I Norge ligger denne grensen ofte på 85%. Dette er for å beskytte både låntaker og långiver mot overbelåning og potensiell finansiell risiko.

Betjeningsevne

Banken vil utføre en grundig vurdering av din økonomiske situasjon. De vil se på din inntekt, gjeldsnivå, og betalingshistorikk for å sikre at du har evne til å betjene det nye lånet. Dette kan inkludere en kredittvurdering og andre former for finansielle rapporter.

I Norsk Refinansiering er vi eksperter på hvordan banker vurderer saker, så vi bistår deg gjerne i denne prosessen.

bake forbrukslån inn i boliglån

Konklusjon

Å ta en beslutning om å bake inn forbrukslån i et boliglån er ikke en beslutning som bør tas lett på. Mens det er klare økonomiske og administrative fordeler, er det også potensielle ulemper og risikoer involvert.

Det er viktig å veie fordelene mot ulempene nøye og å konsultere med en finansiell rådgiver eller bankrepresentant for å få hjelp til å navigere i din unike økonomiske situasjon.

Hvis du vurderer å bake inn ditt forbrukslån i et boliglån, ta kontakt med oss i Norsk Refinansiering for en personlig gjennomgang av dine alternativer.

En velinformert beslutning er det første skrittet mot en sunnere økonomisk fremtid.

Bake inn forbrukslån i boliglån

Å få oversikt over økonomien sin kan være en utfordrende og overveldende opplevelse, men det er viktig å huske at det finnes måter å gjøre dette enklere.

Vi kjenner til de mest fleksible finansieringsløsningene, så send inn en lånesøknad i dag.

Vi håper denne veiledningen har vært nyttig for deg, og husk at det alltid er håp og hjelp å finne, og at det finnes ressurser som Norsk Refinansiering for de som trenger veiledning gjennom denne vanskelige tiden.

Ofte stilte spørsmål (FAQ) om å bake inn forbrukslån i boliglån:

Kan man refinansiere forbrukslån inn i boliglån? 

Er det mulig å få boliglån med forbrukslån? 

Er det lønnsomt å refinansiere? 

Når bør man refinansiere? 

Hvor mye kan man refinansiere boliglån? 

Hvordan bli kvitt dyre forbrukslån? Tilbake til toppen

 
topp
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.