chatsimple Kan banken trekke finansieringsbevis? Få svar her!
nr-logo-hvit

Kan banken trekke finansieringsbevis

Har banken din trukket finansieringsbeviset, og du trenger lån til kjøp av bolig?

Vi vet hvor stressende situasjonen kan være! Pust rolig, vi hjelper deg slik at du får kjøpt boligen. Søk lån til kjøp av bolig, så hjelper vi deg med gode løsninger. Selv om banken din sier nei.

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)

Søk finansieringsbevis når banken har trukket finansieringsbeviset. Se hvor mye du kan låne.

En bank kan trekke finansieringstilbud dersom det dukker opp nye oplysninger. Dersom det er gjeld som ikke er opplyst, det har dukket opp betalingsanmerkninger eller det har skjedd endringer i situasjonen har banken anledning til å trekke finansieringstilbudet. Dette er naturligvis en utrolig stressende situasjon.

Norsk Refinansiering jobber med banker som er langt mer fleksible enn ordinære banker. Bankene vi jobber med godtar å gir lån når andre banker sier nei. Selv om inntektene er kortsiktige, selv om det er betalingsanmerkninger eller lønnstrekk, og mange flere situasjoner der du får nei i ordinære bank.

Send inn søknad så får vi hjulpet til med kjøpet av boligen, selv om banken sier nei.

Hvor lang er behandlingstiden på lånesøknaden? Behandlingstiden for en lånesøknad kan variere fra långiver til långiver, og avhenger også av hvilken type lån du søker og hvilke opplysninger du har med i søknaden.

Noen långivere kan behandle søknaden din på samme dag, mens andre kan ta opptil flere uker. Det er derfor lurt å søke hos flere ulike långivere for å sammenligne tilbud og finne det beste alternativet for deg.

Hvor mye egenkapital må du ha?

Egenkapital er den delen av verdien på en bolig som ikke dekkes av lånet. Jo høyere egenkapital du har, desto lavere blir lånebehovet ditt og desto lavere blir også lånekostnadene.

Det er derfor viktig å ha så mye egenkapital som mulig når du skal søke om finansieringsbevis. Hvor mye egenkapital du må ha er som regel 15% i tillegg til omkostnigner.

Boligen må vanligvis brukes som sikkerhet for lånet, og det er vanskelig å låne mer enn 85% av boligverdien, men det finnes løsninger dersom du kan stille med kausjonist.

Hvis du lånler mer, er det mange ting det er viktig å huske på. Se mer informasjon i avsnitt under.

Hvor lenge er et finansieringsbevis gyldig?

Et finansieringsbevis er gyldig i 60-90 dager fra det ble utstedt. Dette gir deg litt tid til å finne en bolig og du har god tid før du går på visning.

Hvis du ikke finner en bolig innen denne tiden, kan du forlenge gyldigheten på finansieringsbeviset ved å kontakte långiveren.

Det er imidlertid viktig å huske på at boligmarkedet kan endre seg raskt, så det kan være lurt å være rask med å finne en bolig slik at du ikke går glipp av gode kjøpsmuligheter.

Hvordan fornye et finansieringsbevis?

Hvis du ikke har funnet en bolig eller vunnet budrunden innen gyldigheten på finansieringsbeviset ditt, kan du fornye det ved å kontakte oss.

De fleste banker vil gi deg muligheten til å forlenge gyldigheten, men det kan være at du må fremvise ny dokumentasjon.

Det er også viktig å huske på at boligmarkedet kan endre seg raskt, så det kan være lurt å være rask med å finne en bolig slik at du ikke går glipp av gode kjøpsmuligheter.
 

Hva betyr det å være medlåntaker?

Å være medlåntaker innebærer at du inngår i låneavtalen sammen med en annen person, og at dere begge er ansvarlige for å betale tilbake lånet.

Det kan være en fordel å være medlåntaker hvis den andre personen har en bedre økonomi eller en høyere inntekt, da dette kan øke sjansene for å få lån og gi lavere rentekostnader.

Det er imidlertid viktig å huske på at du også blir ansvarlig for hele lånet hvis den andre personen ikke kan eller vil betale sin del av avtalen.

Hva er en kausjonist?

En kausjonist er en person som står som sikkerhet for et lån. Dette innebærer at kausjonisten kan bli pålagt å betale lånet hvis låntakeren ikke kan eller vil gjøre det.

Kausjonisten kan være en venn eller familiemedlem, og det er viktig at de har god økonomi og er villige til å ta på seg dette ansvaret.

Det er også viktig å huske på at du kan bli pålagt å betale hele lånet hvis låntakeren ikke kan eller vil gjøre det, så det er viktig å være klar over hva det innebærer å være kausjonist før du sier ja. Vi tilbyr også refinansiering med kausjonist.

Hva menes med sikkerhet i annen bolig?

Sikkerhet i annen bolig innebærer at du bruker en annen bolig du eier som sikkerhet for lånet du søker. Dette kan være en fordel hvis du ikke har tilstrekkelig egenkapital i den boligen du skal kjøpe, eller hvis du har en bolig med høy verdi som kan gi lavere rentekostnader.

Det er imidlertid viktig å huske på at du setter den andre boligen din i fare hvis du ikke klarer å betale lånet, og at du kan miste begge boligene hvis du havner i økonomiske problemer.

Hva er fellesgjeld?

Fellesgjeld er gjeld som to eller flere personer er ansvarlige for å betale tilbake. Dette kan for eksempel være gjeld på et felles lån, som for eksempel et boliglån.
 

Hvordan gjøre endringer på boliglånet?

Hvis du vil gjøre endringer på boliglånet ditt, kan du kontakte långiveren din for å diskutere dine muligheter. Det kan være at du ønsker å endre på lånets størrelse, renten eller nedbetalingstiden.

Det er imidlertid viktig å huske på at dette kan påvirke lånekostnadene dine, så det kan være lurt å sammenligne tilbud fra flere ulike långivere før du bestemmer deg.

Det kan også være at långiveren krever at du setter inn mer egenkapital eller at du stiller med sikkerhet for å gjøre endringene.

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Kan banken trekke finansieringsbevis?  

Kan jeg få finansieringsbevis med betalingsanmerkning? 

Er finansieringsbevis bindende for banken? 

Les andre populære artikler:

Mellomfinansiering

Mellomfinansiering

Flytte-boligl%C3%A5n

Flytte boliglån

L%C3%B8nnstrekk

Lønnstrekk

Utleggsbegj%C3%A6ring

Utleggsbegjæring - Hvordan fungerer det

16-9-9029

Om Norsk Refinansiering

Vi i Norsk Refinansiering hjelper personer med vanskelig personlig økonomi å starte på nytt gjennom refinansiering med sikkerhet i bolig. Vi gjør det enklere for deg slik at du slipper å søke flere steder.
Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.
Vi hjelper deg med
Refinansiering lån Norsk Refinansiering
Refinansiering lån
Refinansiering lån
Inkasso Norsk Refinansiering
Inkasso / betalingsanmerkning
Inkasso
tvangssalg Norsk Refinansiering
Tvangssalg
Tvangssalg


Tilbake til toppen