nr-logo-hvit

Når må restskatt betales? Oversikt over fristene!

Lurer du på når må man betale restskatt? Er du usikker på restskatt frist og betalingsmuligheter?

Mangler du pengene til restskatten kan det være lurt å søke et lån med sikkerhet i bolig for å unngå problemer med skatteetaten. Søk lån i dag!

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger

check-2023
check-2023

Har fått nei fra egen bank

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Camilla%20Berg%20Johnsen
Publisert: 12.03.2024

Skrevet av Camilla Berg Johnsen | Senior saksbehandler 
99386005 | E-post | Linkedin
Camilla Berg Johnsen

Nøkkelpunkter i artikkelen:

Hva er restskatt?

Før vi ser på betalingsfrister, er det viktig å forstå hva restskatt faktisk er. Restskatt er den skatten du må betale til staten dersom du har betalt for lite skatt i løpet av året.

Dette kan skje hvis du har fått for høy skatteklasse, hvis du har hatt for høyt skattefradrag eller hvis du har mottatt ekstra inntekter som ikke har blitt skattet korrekt.

Å få restskatt er dermed differansen mellom den skatten du skal betale basert på dine inntekter og fradrag, og den skatten du allerede har betalt gjennom skattekortet ditt.
 

Skatt og lovgivning

Reglene for restskatt er basert på skatteloven og bestemmes av Skatteetaten. De beregner hvor mye restskatt du må betale, og sender deg en varsel om dette. Restskatt kan få økonomiske konsekvenser for deg som skattyter, da du må betale ekstra skatt i tillegg til det du allerede har betalt gjennom lønnsinntekter eller skattetrekk.

For å få bedre veiledning om restskatt kan du kontakte Skatteetaten eller søke etter informasjon på deres nettsider. Det kan også være nyttig å kontakte en skatterådgiver for å få mer innsikt i reglene og konsekvensene knyttet til restskatt.

Detaljer om RestskattRegler for RestskattKonsekvenser av Restskatt
- Restskatt er den skatten du må betale hvis du har betalt for lite skatt- Reglene for restskatt er basert på skattelovgivningen- Restskatt kan få økonomiske konsekvenser for deg som skattyter
- Differansen mellom den skatten du skal betale og den skatten du allerede har betalt- Skatteetaten beregner hvor mye restskatt du må betale- Du kan måtte betale renter på restskatt
- Du kan måtte betale straffekatt i tillegg til det du allerede har betalt

💡Eksperttips fra Camilla💡

Å unngå å måtte betale restskatt handler om å være økonomisk bevisst og planlegge godt.

Ved å følge tipsene og rådene nedenfor, kan du være godt rustet til å unngå restskatt og oppnå en sunn og forutsigbar økonomi.

Har du allerede fått restskatt, men mangler pengene til å betale det, vil jeg på det sterkeste anbefale å få innfridd restskatten.

Å få lønnstrekk eller utleggsforretning i bolig, er ikke gunstig, og da er det bedre å søke lån for å kunne innfri restskatten.

Eksperttips for å betale og håndtere restskatt

Tips for å unngå restskatt

 

Restskatt kan være en uønsket overraskelse for mange, og har du havnet i situasjonen kan du lese om flere metoder å dele opp restskatt. Men det finnes flere måter du kan unngå å ende opp med restskatt. Her er noen nyttige tips og råd:

 1. Planlegg økonomien din: Det er viktig å ha kontroll på inntektene dine gjennom året og forventede utgifter. Ved å lage en realistisk budsjettplan kan du unngå å måtte betale restskatt.

 2. Spar til skatt: Sett av en viss prosentandel av inntekten din hver måned til å være sikker på at du kan dekke skatten din. Dette kan bidra til å unngå overraskende skattekrav ved årets slutt.

 3. Benytt skattekortet riktig: Pass på at skattekortet ditt er riktig innstilt i henhold til inntekten din og eventuelle fradrag du har krav på. Store endringer i livssituasjon gjør at skattekortet baserer seg på "gammel" informasjon om deg.

 4. Vær oppmerksom på frister: Sørg for å sende inn skattemeldingen din innen fristen og betal eventuell restskatt i tide. Dette vil bidra til å unngå unødvendige forsinkelser og gebyrer.

Husk, å unngå å måtte betale restskatt handler om å være bevisst på økonomien din og planlegge godt. Ved å følge disse tipsene kan du øke sjansene for å unngå restskatt og beholde mer av inntekten din.

Typiske feil som gir restskattTiltak
Skattepliktig inntekt er høyere enn forventetSjekk hvordan du ligger an underveis i året
Manglende beskatning av ekstrainntekterInkluder alle inntekter i på skattekortet
Manglende føring av fradragHold oversikt over fradrag og sørg for at de tas med
Feil i skattekortetSjekk og oppdater skattekortet ditt jevnlig

Restskatt - unngå å måtte betale

Ønsker du å unngå å måtte betale restskatt? Det er mulig å planlegge økonomien din bedre og dermed unngå å havne i en situasjon der du må betale restskatt. Her er noen nyttige tips og råd.

 1. Hold oversikt over dine inntekter og utgifter

  Det er viktig å ha en god oversikt over inntektene og utgiftene dine gjennom året. Lag en budsjettkalkulator for å holde kontroll på pengestrømmen din og sjekk jevnlig om det er noe du kan kutte ned på.

 2. Beregn riktig forskuddstrekk

  Det er viktig å sørge for at arbeidsgiveren din gjør riktig forskuddstrekk i løpet av året. Sørg for å oppdatere skattekortet ditt med riktig informasjon slik at du ikke ender opp med å betale for mye eller for lite i skatt.

 3. Søk om endring i forskuddsskatten

  Hvis du vet at inntektene dine vil endre seg betydelig i løpet av året, kan det være lurt å søke om endring i forskuddsskatten. Dette kan hjelpe deg med å unngå restskatt ved å justere skattetrekket etter din forventede inntekt.

 4. Invester i skattefordelaktige produkter

  Noen investeringer og produkter kan gi deg skattefordeler. Utforsk mulighetene og invester i produkter som kan bidra til å redusere din skatteplikt, slik at du kan unngå å betale restskatt.

 5. Søk profesjonell hjelp

  Hvis du føler deg usikker på skattereglene og ønsker mer veiledning, kan det være lurt å søke profesjonell hjelp fra en skatterådgiver. De kan hjelpe deg med å planlegge økonomien din bedre og unngå unødvendig restskatt.

Få huslån med betalingsanmerkning

Når må restskatt betales for å unngå renter

Når det kommer til betaling av restskatt, er det viktig å være klar over de ulike fristene som gjelder. Å kjenne til betalingsfristene hjelper deg med å planlegge økonomien din bedre og unngå forsinkede betalinger.

Her gir vi deg en oversikt over de viktigste restskatt fristene, slik at du kan holde deg på rett kurs.
 

Frist for betaling av restskatt for å unngå renter

Du må betale restskatten innen en gitt frist for å unngå eventuelle konsekvenser. Restskatten skal være innbetalt innen 31. mai, for å unngå renter på skatten.

Hvis du ikke betaler restskatten innen fristen, kan det påløpe renter og gebyrer. Det er derfor viktig å merke seg fristen og sørge for at du betaler restskatten i tide.

Dersom du ikke har mottatt skatteoppgjøret i løpet av mai, eller ennå ikke har mottatt det, er fristen for å betale første faktura 3 uker etter datoen skatteoppgjøret ditt var klart, og den andre fakturaen 8 uker etter.  

Når må man betale restskatt Tidslinje over restskatt frister

Veiledning for betaling av restskatt

Hvordan betaler du restskatten? I denne delen vil vi gi deg en trinnvis veiledning i hvordan du kan betale restskatten på en enkel og effektiv måte.

 1. Først må du finne ut hvor mye restskatt du har å betale. Dette kan du gjøre ved å logge inn på Skatteetaten sin nettside og sjekke skatteoppgjøret.

 2. Etter å ha fått beløpet du skylder, kan du velge en betalingsmåte som passer best for deg. Du kan betale restskatten via nettbank.

 3. Hvis du velger å betale via nettbank, må du sørge for å finne kontonummer bruke riktig KID-nummer når du foretar betalingen. Denne betalingsinformasjonen finner du på skatteoppgjøret ditt.

 4. Uansett hvilken betalingsmåte du velger, må du sørge for at betalingen er fullført før fristen for betaling av restskatten.

Det er viktig å merke seg at dersom du ikke betaler restskatten innen fristen, kan det påløpe renter og gebyrer. Det er derfor viktig å være oppmerksom på betalingsfristen og sørge for å betale i tide.

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
Når må en betale restskatt

Konklusjon

Etter å ha lest denne artikkelen har du nå fått all nødvendig informasjon om når du må betale restskatt, hvordan du kan unngå det, og hvilke muligheter du har for betaling.

Følg rådene og veiledningen presentert her, og du vil være godt rustet til å håndtere restskatten på en god måte.

Vi håper at dersom du har fått restskatt du ikke kan betale, at du ønsker å søke lån med sikkerhet i bolig, så send gjerne inn søknad i dag.

Ofte stilte spørsmål (FAQ) om når må restskatt betales:

Når må restskatt betales for å unngå renter 

Når må restskatt betales? 

Har ikke penger til å betale restskatt? 

Kan man betale restskatt før faktura? 

Hvordan sjekke om restskatt er betalt? Tilbake til toppen

 
topp
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Trelastgata 21, 0191 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.