nr-logo-hvit

Omstartslån - Få en ny økonomisk start

Er du klar for å ta kontroll over din økonomiske situasjon og starte på nytt mot en bedre økonomisk fremtid?


Få en ny start med lavere kostnader, og søke om lån i dag!

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)
Camilla%20Berg%20Johnsen
Publisert: 08.03.2022

Skrevet av Camilla Berg Johnsen | Senior saksbehandler 
99386005 | E-post | Linkedin
Camilla Berg Johnsen

Nøkkelpunkter i artikkelen:

Hva er et Omstartslån?

Et omstartslån er et lån som tilbys til personer som ønsker å refinansiere gjeld eller forbedre sin økonomiske situasjon.

Dette lånet gjør det mulig å konsolidere flere lån og gjeldsposter til én enkelt betaling, slik at man kan få bedre oversikt over økonomien og redusere kostnadene knyttet til lånegjeld.

Med et omstartslån kan man potensielt senke lånerenten og redusere månedlige utgifter.
 

Få en omstart med verdien i egen bolig

Renten på omstartslån er et finansielt verktøy designet for personer som sliter med å håndtere sin eksisterende gjeld, inkludert inkasso og annen gjeld.

Dette lånet gir muligheten til å få en ny start ved å konsolidere eksisterende gjeld. For å få innvilget omstartslån, er det ofte et krav at søkeren stiller med sikkerhet, for eksempel i form av bolig.

Lånebeløpet kan være opp til 85% av boligens verdi, noe som kan gjøre det lettere for låntakere med betalingsanmerkninger, inkasso, og annen gjeld å få finansiering.

Omstartslån lar deg starte starte på nytt, ved at banken tar pant i boligen, med en mer håndterbar økonomisk situasjon, og en klar vei mot finansiell stabilitet.

Forståelse av lånerente og rentesats ved omstartslån

Når man tar opp et omstartslån, er lånerenten en viktig faktor å vurdere. Lånerenten bestemmer hvor mye ekstra du må betale tilbake på lånet.

Det er viktig å forstå hvordan lånerenten påvirker tilbakebetalingen og hvor mye du vil spare eller betale ekstra avhengig av rentesatsen.

Det kan være lurt å sammenligne rentesatser fra ulike långivere for å sikre deg den beste avtalen og de laveste kostnadene for omstartslånet ditt.

Hvordan lånerenten påvirker tilbakebetalingen

Når du tar opp et omstartslån, vil lånerenten ha en direkte innvirkning på hvor mye du må betale tilbake hver måned og totalt sett.

Jo høyere lånerente, desto høyere blir de månedlige avdragene og de totale kostnadene for lånet. Derimot, med en lav lånerente, vil både de månedlige avdrag og totale kostnader reduseres.

Derfor er det viktig å søke etter en lånerente som passer din økonomiske situasjon og som ikke utgjør en uoverkommelig byrde.

Sammenligning av rentesatser i markedet

Når du vurderer å ta opp et omstartslån, bør du sammenligne rentesatser fra ulike långivere.

Dette vil hjelpe deg med å finne den beste avtalen som passer dine behov. Ved å sammenligne rentesatser kan du identifisere långivere som tilbyr gunstige betingelser og lavere lånekostnader.

Det er også viktig å merke seg at lånerenter kan variere avhengig av lånebeløp, løpetid og kredittvurdering. Derfor bør du sette av tid til å undersøke og sammenligne rentesatser for å sikre deg en konkurransedyktig avtale.

LångiverRentesatsLånebeløpLøpetidTerminbeløpRentekostnad
Bank A6 %3 000 000 kr30 år18 052 kr3 498 516 kr
Bank B7 %3 000 000 kr30 år20 024 kr4 208 687 kr
Bank C8 %3 000 000 kr30 år22 078 kr4 948 044 kr
Bank D9 %3 000 000 kr30 år24 204 kr5 713 282 kr
Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30

Fordeler og Ulemper ved å Ta Opp et Omstartslån

Å ta opp et omstartslån kan ha både fordeler og ulemper. Det er viktig å nøye vurdere disse før du tar en beslutning. Her er noen av de viktigste punktene å vurdere:

Forbedrer kredittscore over tid

En av fordelene med å ta opp et omstartslån er at det kan bidra til å forbedre kredittscoren din over tid. Når du bruker omstartslånet til å konsolidere gjeld, får du en ny betalingshistorikk som viser at du betaler av gjelden din. Dette kan ha en positiv innvirkning på kredittscoren din og gjøre det lettere for deg å få lån i fremtiden.

Indirekte kostnader og gebyrer ved omstartslån

Det er også viktig å være klar over indirekte kostnader og gebyrer knyttet til omstartslån. Ved å refinansiere gjeld kan det være gebyrer for tidlig nedbetaling eller administrasjonsgebyrer. Disse gebyrene kan legge til ekstra kostnader i tillegg til selve lånebeløpet. Det er viktig å undersøke og sammenligne ulike låneprogrammer for å sikre at du får den beste avtalen med de laveste gebyrene og kostnadene.

Fordeler ved omstartslånUlemper ved omstartslån
- Forbedrer kredittscoren over tid- Indirekte kostnader og gebyrer
- Konsoliderer gjeld til en enkelt betaling- Risiko for økte totale kostnader
- Senker renten og reduserer månedlige utgifter
- Bedre likviditet

Lånesammenligning: Velge den beste Omstartslån-avtalen

Når du vurderer å ta opp et omstartslån, er det lurt å gjøre en lånesammenligning for å finne den beste avtalen for dine behov. Ved å sammenligne rentesatser, lånebetingelser, gebyrer og andre faktorer fra ulike långivere, kan du få oversikt over alternativene dine og sikre deg den mest gunstige omstartslånavtalen. Det finnes flere viktige faktorer du bør vurdere under lånesammenligning:

  1. Rentesatser: Sammenlign rentesatsene fra ulike långivere for å finne den laveste lånerenten. En lavere rente kan bety lavere månedlige utgifter og spare deg for mer penger over låneperioden.

  2. Lånebetingelser: Sjekk nøye lånevilkårene fra forskjellige långivere. Dette inkluderer lånebeløp, løpetid, avdragsplan og eventuelle gebyrer. Finn en långiver som tilbyr vilkår som passer dine økonomiske mål og situasjon.

  3. Anmeldelser og omdømme: Les anmeldelser eller sjekk långiverens omdømme for å få innsikt i deres pålitelighet og servicekvalitet. Velg en pålitelig långiver med gode tilbakemeldinger fra tidligere kunder.

Ved å gjøre en grundig lånesammenligning kan du velge den beste omstartslån-avtalen som passer dine økonomiske behov og bidrar til å forbedre din økonomiske situasjon. Ta deg tid til å undersøke og sammenligne alternativene nøye før du tar en beslutning.

💡Eksperttips fra Camilla💡

Et omstartslån gir deg muligheten til å konsolidere all gjeld fra ulike kilder til én enkelt betaling.

Dette kan hjelpe deg med å få bedre kontroll over økonomien din og redusere kostnadene knyttet til lånegjeld.

Gjennom gjeldskonsolidering kan du også senke renten på lånet og forbedre din kredittscore over tid.

søke om å dele opp restskatt
Omstartslån med betalingsanmerkning

Kvalifikasjoner og lånevilkår for å få omstartslån

For å få et omstartslån må du oppfylle visse kvalifikasjoner og akseptere visse lånevilkår. Dette kan inkludere krav til alder, inntekt, kredittvurdering og andre faktorer.

Det er viktig å være klar over disse kravene og sikre at du oppfyller dem før du søker om et omstartslån.

Hvilken rente får man på omstartslån?

Den effektive renten på et lån som dette er en del høyere enn et vanlig boliglån. Grunnen er at risikoen for denne type lån er høyere fordi vi snakker om kunder med dyre lån, inkasso, restskatt og andre typer betalingsanmerkninger.

Hvilken eff rente du får er avhengig av din unike situasjon, men eff rente på lånet vil ligge mellom 3 % og 10 %. Vi søker om lån i flere banker og er opptatt av at du skal få lavere terminbeløp enn du har.

Sammenligner man rente med et ordinært boliglån er den noe høy, men sammenligner man rente med inkassosaker, forbrukslån og kredittkort, så ser man at du får langt lavere rente.
 

Hvor lang tid tar det å få lån?

Vanligvis kan vi fortelle om saken går i gjennom i løpet av noen timer. Denne lånetypen er ofte mer kompleks å vurdere enn ordinære boliglån og tar derfor noe lenger tid for bankene., pga betalingsanmerkninger, inkasso, forbrukslån og kredittkort.

Når denne informasjonen er på plass tar vurderingen kun 1-2 dager. Det er viktig å søke lån så raskt som mulig, for å spare rentekostnader på dyre lån og kredittkort.

Konklusjon

Et omstartslån kan være en god løsning for de som ønsker å få en ny økonomisk start. Ved å samle gjeld og senke renten, kan dette lånet bidra til å forbedre din økonomiske situasjon over tid.

Før du tar beslutningen om å ta opp et omstartslån, vurder fordeler som muligheten til å redusere månedlige utgifter og forbedre din kredittscore, men vær også klar over ulemper som indirekte kostnader og gebyrer.

For å sikre at du tar den riktige avgjørelsen, anbefales det å vurdere forskjellige lånegivere og sammenligne rentesatser, lånevilkår og gebyrer.

Søk lån med sikkerhet i bolig her
Ønsker du å gå for metode #4 håper vi at du ønsker å søke lån med sikkerhet hos Norsk Refinansiering, så send gjerne inn søknad i dag.

omstartslån

Ofte stilte spørsmål (FAQ):

Hva er omstartslån? 

Hvordan fungerer omstartslån? 

Er det mulig å få lån med betalingsanmerkning? 

Kan man få lån selv om man har gjeld? 

Hvilke banker tilbyr omstartslån? 

Begj%C3%A6ring-om-tvangsdekning

Begjæring om tvangsdekning

Hvem-kan-begj%C3%A6re-tvangssalg-av-bolig

Hvem kan begjære tvangssalg av bolig?

Kj%C3%B8pe%20ut%20samboer%20etter%20brudd

Kjøpe ut samboer etter brudd

5%20m%C3%A5ter%20%C3%A5%20unng%C3%A5%20tvangssalg%20av%20bolig

5 måter å unngå tvangssalg av bolig

KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

post@norskrefinansiering.no

21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån: Effektiv rente på 8,32 % ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.636.545, totalt kr. 4.636.545.