Lønnstrekk

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/ inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Få gratis hjelp med å stoppe lønnstrekk

Norsk Refinansiering er en tjeneste for deg som ønsker å refinansiere lønnstrekk, dyre forbrukslån og kreditter med pant i bolig, selv om du har inkasso, betalingsanmerkninger og trekk i lønn.

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

soknad-laan-norsk-refinansiering
Fyll ut søknad
Send søknad
raadgiver-norsk-refinansiering
Få hjelp av rådgiver
Kontakt oss
bank-norsk-refinansiering
Vi forhandler med bankene
Signer lån for refinansiering - Norsk Refinansiering
Signer låneavtale
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
svea-logo
aprilia-logo
balansebank-logo
nordax-hvit-logo
Lønnstrekk

I denne artikkelen skriver vi om lønnstrekk og trekk i lønn. Vi håper at artikkelen kan gi deg svar på eventuelle spørsmål du har, så du må gjerne les mer. I Norsk Refinansiering har vi god kompetanse på området, og du er hjertelig velkommen til å ta kontakt dersom du trenger hjelp.

Hvis du ønsker å stoppe et trekk så må du finne en løsning for å dekke inn kravet som er sendt til utleggsforretning. Det finnes ingen andre måter enn å faktisk skaffe disse pengene for å kunne stoppe lønnstrekket. Hvis du eier egen bolig i dag så kan du stoppe trekket fra arbeidsgiver dersom du har ledig verdi i boligen. Det finnes flere banker som gir lån med betalingsanmerkninger og i Norsk Refinansiering har vi svært god dialog med disse bankene. Ta kontakt med oss, eller legg inn en lånesøknad. VI jobber med banker som gir lån når andre banker sier nei.

 

Hva er lønnstrekk?

Trekk i lønn starter med et utestående krav som ikke blir betalt. Når krav ikke blir betalt har man som kreditor i Norge anledning til å be namsmannen om å tvangsinndrive kravet, der en av metodene er trekk i lønn via arbeidsgiver. Dette er en prosess med mange formalkrav, og det er namsmannen, en del av politiet, som til slutt bestemmer om det skal utføres trekk i lønn, og hvor stort et slikt trekk skal være.

Et trekk i lønn er det at namsmannen pålegger arbeidsgiver å trekke et bestemt beløp fra lønnen til arbeidstaker. Det er strenge regler for denne praksisen som reguleres i Tvangsfullbyrdelsesloven, og namsmannen må ta hensyn til dette, før det besluttes trekk og hvor stort trekk det eventuelt skal være.​
Det er svært ubehagelig å ha et pågående trekk. Det er tøft ikke å få penger når lønnen skal utbetales, fordi de samme regningene kommer hver måned. Fordi trekket fører til at det er mindre penger på konto, vil regningene som skal betales være enda vanskeligere å betale.

Dette fører til en ond sirkel, der flere regninger blir ubetalte og dermed at det kan dukke opp nye trekk gjennom arbeidsgiver. Den onde sirkelen er forferdelig å være en del av, og det er lett å utvikle postkasseangst, depresjon og lignende. Vi i Norsk Refinansiering vil gjerne bidra til å løse dette, så send inn en lånesøknad ring oss, eller send en e post..

Vi vil gjerne gi deg  hjelp med å få boliglån med sikkerhet i bolig slik at lønnstrekkene kan betales, og du kun får en regning å forholde deg til. Når du betaler ut alle utestående krav med lånet, blir lønnstrekket avsluttet og du får beholde all din lønn.

 

Hvordan fungerer lønnstrekk?

Når man skylder penger og dette kravet ikke blir betalt, har kreditor (den du skylder penger) anledning til å begjære tvangsinndrivelse av kravet via trekk i lønn. Kreditor må da følge inkassoløpet og må ta hensyn til strenge formalkrav. Det er flere steg i denne prosessen blant annet purring, inkassovarsel og betalingsoppfordring. Et trekk i lønn kan også komme som et krav som erstatning for skade. Erstatning for skade er en av de vanligste kravene utenom lån og regninger.

Når disse stegene gjennomgås kan kreditor ttil slutt be om å tvangsinndrivelse. Dette kan bli tvangssalg av bolig eller bil, samt trekk i lønn via arbeidsgiver.

Namsmannen (Politiet) gjør da en vurdering av hvilken løsning som er best. Samfunnet ønsker ikke tvangssalg, så dersom trekk i lønn lar seg gjøre er dette den beste løsningen.

Videre sender namsmannen ut brev for å kartlegge inntekter og kostnader. Dette er for å gjøre beregningen som sikrer at du har nok til å betale satsene for nødvendig livsopphold.
Overskuddslikviditeten bestemmes og dette beløpet er det som skal trekkes av lønnen.
Namsmannen sender da ordre til arbeidsgiveren og ber arbeidsgiver trekke beløpet fra skyldners lønn via arbeidsgiver.

Det er viktig å svare namsmannen på skjemaene som sendes, da disse påvirker hvor høyt ditt trekk blir. Svarer du ikke på skjemaene, kan det resultere i et trekksom er langt høyere enn det burde være. Man kan også risikere å få flere lønnstrekk, noe du kan lese om på vår side kan man ha flere lønnstrekk.

 

Hvorfor får man lønnstrekk?

Når man skylder penger og dette kravet forblir uoppgjort, er det slik at kreditor kan drive inn pengene ved tvang.

Grunnen til at man får trekk i lønn via arbeidsgiver er at økonomiske krav forblir uoppgjort og kreditor (den som har krav på pengene) begjærer inndrivelse ved tvang.

Ønsker man å unngå trekk i lønn via er det viktig å betale kravene eller få betalingsavtaler med kreditorene.Hvordan stoppe lønnstrekk?

Vi har skrevet en egen artikkel som heter 5 måter å stoppe lønnstrekk og trekk i lønn. Her kan du lese om hvordan det er mulig å stoppe trekket, så trykk på linken og les mer.

I hovedsak handler disse måtene om å få gjort opp kravene som ligger bak lønnstrekkene. En av de vanligste måtene å gjøre dette på er å ta opp et lån for å betale kravene. På den måten forvinner kravene, og dermed lønnstrekkene.

Lån til å gjøre opp kravene
Dersom du ønsker å fjerne lønnstrekket fra arbeidsgiver, må du betale pengene til kreditor. Vi i Norsk Refinansiering tilbyr hjelp til deg med lån for å gjøre opp kravene, slik at du slipper å slite med inkassoselskapet og eventuelle tvangsinnfordringer. På denne måten får du gjort opp for deg og slipper å være redd for at det vil komme flere inkassokrav i posten. Et slikt lån har som regel alltid mye bedre rentebetingelser, og mye lengre løpetid. Dette gjør at du får et mye mer overkommelig månedlig terminbeløp, som gjør at du ikke havner bakpå med andre regninger.

Dersom du ønsker mer informasjon om hva som skjer om man ikke betaler, er du velkommen til å ta kontakt med oss. Legg inn en søknad om lån, ring eller send oss en e post.
I Norsk Refinansiering er vi eksperter på lån som betaler ut kravene bak lønnstrekkene. Søk gjerne om et lån for å betale ut trekk i lønn med sikkerhet i bolig i dag. I vår artikkel om omstartslån kan du lære om denne typen lån så du må gjerne klikke på linken og les mer.

Betalingsavtaler
En annen måte å unngå å få andre trekk på er å inngå betalingsavtaler med kreditorene og inkassoselskapene. Dersom du forstår at du er for sent ute med regningene eller inkassokravene som dukker opp, er det vanlig prosedyre å forsøke å få til en betalingsavtale med kreditorene. Dette kan gjøres direkte med inkassoselskapet eller kreditor. På denne måten slipper du de rettslige prosessene som gjennomgås for å få trekk i lønn. Holder du en god tone med inkassoselskapet, vil du forsøke å hjelpe deg så langt det er mulig. Inkassoselskapet ønsker å få inn pengene, og viser du velvilje og initiativ til å betale, vil inkassoselskapene belønne deg for dette.
 

 

Hva er påleggstrekk?

Påleggstrekk er et annet ord for trekk i lønn, og er oftere brukt om trekk i forbindelse skatt og barnebidrag.

 

Har du for høyt lønnstrekk?

Når et trekk skal effektueres sendes det opplysninger om deg som brukes i beregningen av hvilket beløp som skal trekkes. De som er ansvarlige for trekk i lønn (namsmannen, statens innkrevingssentral, Skatteetaten) bruker opplysninger fra tidligere år.

Du kan få for høyt trekk dersom inntektssituasjonen din er endret fra tidligere år, og du ikke har meldt inn disse endringene. Ved for høyt trekk kan du melde inn endringene i din økonomiske situasjon, slik den som trekker deg i lønn får anledning til å endre trekkbeløpet. Dette vil hjelpe deg å få noe penger til overs, slik at du har anledning til å betale de andre regningene dine. Har du en bolig, kan du også søke om lån slik at du blir kvitt lønnstrekket. Det er ofte svært høye renter på krav som har gått til lønnstrekk, så det anbefales å gjøre noe med situasjonen. Du kan gjerne lese om hvordan å klage på lønnstrekk namsmannen 

Hvor mye lønnstrekk er lovlig?

Gjeldsordningsloven inneholder veiledende satser for det som kalles nødvendig livsopphold. Dette betyr enkelt forklart at du skal ha igjen nok penger til å kunne betale nødvendinge kostnader som mat, strøm, husleie etc. Regjeringen forklarer satsene for livsopphold.


Hvor mye som trekkes i lønn bestemmes av de statlige satsene for livsopphold samt skyldners netto inntekt. Skyldner skal ha rest netto inntekt tilsvarende kostnader til nødvendig livsopphold.

Ofte stilte spørsmål om lønnstrekk (FAQ):

Kan man bli trukket i lønn?

Hvor lenge kan man ha lønnstrekk?

Hvem kan gjøre trekk i lønn?

Lønnstrekk - Norsk Refinansiering

Om Norsk Refinansiering

Vi i Norsk Refinansiering hjelper personer med vanskelig personlig økonomi å starte på nytt gjennom refinansiering med sikkerhet i bolig. Vi gjør det enklere for deg slik at du slipper å søke flere steder. Legg inn søknad, ring oss, eller ta kontakt på e post.

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Trelastgata 21, 0191 Oslo


post@norskrefinansiering.no
21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071


Tilbake til toppen

 
topp