Lønnstrekk fra namsmannen: Alt du trenger å vite!

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/ inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Få hjelp til å forstå lønnstrekk

Norsk Refinansiering er en tjeneste for deg som ønsker å refinansiere lønnstrekk, dyre forbrukslån og kreditter med pant i bolig.

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

soknad-laan-norsk-refinansiering
Fyll ut søknad
Send søknad
raadgiver-norsk-refinansiering
Få hjelp av rådgiver
Kontakt oss
bank-norsk-refinansiering
Vi forhandler med bankene
Signer lån for refinansiering - Norsk Refinansiering
Signer låneavtale
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
aprilia-logo
balansebank-logo
nordax-hvit-logo
resurs-logo-hvit

Lønnstrekk av namsmannen - Hvordan fungerer det?

I denne artikkelen skriver vi om lønnstrekk. I Norsk Refinansiering har vi god kompetanse på området, og du er hjertelig velkommen til å ta kontakt dersom du trenger hjelp.

Hvis du ønsker å stoppe et trekk så må du finne en løsning for å dekke inn kravet som er sendt til utleggsforretning. Det finnes ingen andre måter enn å faktisk skaffe disse pengene for å kunne stoppe lønnstrekket.

Hvis du eier egen bolig i dag så kan du stoppe trekket fra arbeidsgiver dersom du har ledig verdi i boligen. Det finnes flere banker som gir lån med betalingsanmerkninger og i Norsk Refinansiering har vi svært god dialog med disse bankene. Ta kontakt med oss, eller legg inn en lånesøknad. VI jobber med banker som gir lån når andre banker sier nei.

 

Hva er lønnstrekk?

Lønnstrekk må starte med et utestående krav som ikke blir betalt. Når krav ikke betales tilbak har man som kreditor i Norge anledning til å be namsmannen om å tvangsinndrive kravet, der en av metodene er trekk i lønn via arbeidsgiver. Dette er en prosess med mange formalkrav, og det er namsmannen, en del av politiet, som til slutt bestemmer om det skal utføres trekk i lønn, og hvor stort et slikt trekk skal være.

Et trekk i lønn er det at namsmannen pålegger arbeidsgiver å trekke et bestemt beløp fra lønnen til arbeidstaker. Det er strenge regler for denne praksisen som reguleres i Tvangsfullbyrdelsesloven, og namsmannen må ta hensyn til dette.
Det er svært ubehagelig å ha et pågående trekk. Det er tøft ikke å få penger når lønnen skal utbetales, fordi de samme regningene kommer hver måned. Fordi trekket fører til at det er mindre penger på konto, vil regningene som skal betales være enda vanskeligere å betale.

Vi vil gjerne gi deg  hjelp med å få boliglån med sikkerhet i bolig slik at lønnstrekkene kan betales, og du kun får en regning å forholde deg til. Når du betaler ut alle utestående krav med lånet, blir lønnstrekket avsluttet og du får beholde all din lønn.

 

Hvordan fungerer lønnstrekk?

Når man skylder penger og dette kravet ikke blir betalt, har kreditor (den du skylder penger) anledning til å begjære tvangsinndrivelse av kravet via trekk i lønn fastsatt ved skriftlig avtale og mest mulig ubeskåret og at lønnen utbetales riktig. Kreditor må da følge inkassoløpet og må ta hensyn til strenge formalkrav. Det er flere steg i denne prosessen blant annet purring, inkassovarsel og betalingsoppfordring.

Et trekk i lønn kan også komme som et krav som erstatning for skade. Erstatning for skade er en av de vanligste kravene utenom lån og regninger.

Når disse stegene gjennomgås kan kreditor ttil slutt be om å tvangsinndrivelse. Dette kan bli tvangssalg av bolig eller bil, samt trekk i lønn via arbeidsgiver.

Namsmannen (Politiet) gjør da en vurdering av hvilken løsning som er best. Samfunnet ønsker ikke tvangssalg, så dersom trekk i lønn og feriepenger ar seg gjøre er dette den beste løsningen.

Videre sender namsmannen ut varsel om lønnstrekk for å kartlegge inntekter og kostnader. Dette er for å gjøre beregningen som sikrer at du har nok til å betale satsene for nødvendig livsopphold.
Overskuddslikviditeten bestemmes og dette beløpet er det som skal trekkes av lønnen.
Namsmannen sender da ordre til arbeidsgiveren og ber arbeidsgiver trekke beløpet fra skyldners lønn via arbeidsgiver.

Det er viktig å svare namsmannen på skjemaene som sendes, da disse påvirker hvor høyt ditt trekk blir. Svarer du ikke på skjemaene, kan det resultere i et trekksom er langt høyere enn det burde være. Man kan også risikere å få flere lønnstrekk, før man mottar lønnen noe du kan lese om på vår side kan man ha flere lønnstrekk.

 

Hvorfor får man lønnstrekk?

Man får lønnstrekk dersom man skylder penger og dette kravet forblir uoppgjort, er det slik at kreditor kan drive inn pengene ved tvang.
 

Hvordan stoppe lønnstrekk?

Vi har skrevet en egen artikkel som heter 5 måter å stoppe lønnstrekk og trekk i lønn. Her kan du lese om hvordan det er mulig å stoppe trekket, så trykk på linken og les mer. En av metodene er å selg unna ting.

 

Har du for høyt lønnstrekk?

Ved for høyt trekk kan du melde inn endringene i din økonomiske situasjon, slik den som trekker deg i lønn får anledning til å endre trekkbeløpet. Dette vil hjelpe deg å få noe penger til overs, slik at du har anledning til å betale de andre regningene dine. Det er viktig at lønnen skal være forutsigbar. Du kan gjerne lese om hvordan å klage på lønnstrekk namsmannen

Hvor mye lønnstrekk er lovlig?

Forskrift om livsoppholdsatser inneholder satser for det som kalles nødvendig utgifter til livsopphold som på forhånd er fastsatt av stortinget. Dette betyr enkelt forklart at du skal ha igjen nok penger til å kunne betale nødvendinge kostnader som mat, strøm, husleie etc. Her kan du lese om  satsene for livsopphold.

Ofte stilte spørsmål om lønnstrekk (FAQ):

Hvordan stoppe trekk i lønn? 

Hvor lenge kan man ha lønnstrekk? 

Hvor mye har namsmannen lov å trekke i lønn? 

Hvem kan foreta lønnstrekk? 

Kan man bli trukket i lønn?

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Trelastgata 21, 0191 Oslo


post@norskrefinansiering.no
21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukstilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 6,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 2.009.071, totalt 4.009.071


Tilbake til toppen

 
topp