chatsimple Her gjør du nedlasting av guide om lønnstrekk
nr-logo-hvit

Nedlasting av guide om lønnstrekk

Sliter du med lønnstrekk og føler at økonomien strammer til? Vi kan hjelpe deg med å finne en løsning!

Med et skreddersydd lån fra oss, kan du samle gjelden din og bli kvitt lønnstrekket. Ta kontroll over økonomien din igjen og nyt friheten uten lønnstrekk. Søk om lån hos oss i dag, og la oss hjelpe deg med å finne veien til en bedre økonomisk fremtid

Søk med BankID for rask og trygg søknad
bank-id-gjeldsregisteret-svart
bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

check-2023
check-2023

Kan stille bolig som sikkerhet

check-2023
check-2023

Har fått nei fra banken

check-2023
check-2023

Har betalingsanmerkninger/inkasso

rating-norsk-refinansiering
Godta
Avslå
Dette nettstedet lagrer informasjonskapsler på datamaskinen din. Disse informasjonskapslene brukes til å samle informasjon om hvordan du samhandler med nettstedet vårt og lar oss huske deg. Vi bruker denne informasjonen for å forbedre og tilpasse søkeopplevelsen din og for analyser og beregninger om våre besøkende både på dette nettstedet og andre medier. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, samt endre dine innstiller, se vår cookiepolicy. Noen informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere, og kan ikke velges bort.
soknad-laan-norsk-refinansiering
Fyll ut søknad
Send søknad
raadgiver-norsk-refinansiering
Få hjelp av rådgiver
Kontakt oss
bank-norsk-refinansiering
Vi forhandler med bankene
Signer lån for refinansiering - Norsk Refinansiering
Signer låneavtale
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
balansebank-logo-2
nordax-bank-2023-
svea-logo
Bank2%20en%20del%20av%20Bluestep%20Logo%20(146%20x%2041%20px)%20(1)

Innledning

norsk refinansiering lån med betalingasanmerkning

Lønnstrekk er et tema som mange lurer på, spesielt i forhold til hva arbeidsgiver får vite. Det at andre får vite om dine økonomiske problemer er forbundet med stor skam, og er forståelig nok de fleste ønsker å unngå. I denne artikkelen vil vi gå i dybden på emnet og forklare alle aspekter ved lønnstrekk og arbeidsgivers rolle i prosessen.

Får arbeidsgiver vite om lønnstrekk?

Hva er lønnstrekk?

Lønnstrekk er en prosedyre der en del av en ansatts lønn blir holdt tilbake av arbeidsgiveren, på vegne av namsmannen (politiet), NAV, Skatteetaten eller Statens Innkrevingssentral.

Dette kan skje av ulike årsaker, som for eksempel gjeldsinnkreving eller skattekrav. Prosessen er regulert av lovverket, og det er viktige regler som må følges.

Arbeidsgivers rolle i lønnstrekk

norsk refinansiering lån med betalingasanmerkning

Arbeidsgiver har en viktig rolle i prosessen med lønnstrekk. De er ansvarlige for å trekke den nødvendige delen av lønnen og sørge for at den blir betalt til rett instans.
 

Hvis det blir bestemt at det er tilstrekkelig grunnlag for lønnstrekk, vil prosessen settes i gang, og arbeidsgiver vil bli varslet om dette.

Så snart det er vedtatt at lønnstrekk skal utføres, vil arbeidsgiver bli få tilsendt et brev fra instansen som har besluttet lønnstrekket. I de aller fleste privatrettslige krav (som banklån, regninger etc.) er det namsmannen som beslutter lønnstrekket.
I brevet til arbeidsgiver opplyses det om at det er arbeidsgivers plikt å trekke belløpet. I tillegg får arbeidsgiver vite hvor lenge det skal trekkes, hvilket beløp som trekkes og hvilken kreditor som har kravet.

Får arbeidsgiver vite om det trekkes i lønn? Svaret er ja, da det er arbeidsgiver som må foreta trekk i lønn ved utbetaling. Dette er hjemlet i lov, nærmere bestemt arbeidsmiljøloven 14-15.

​Dersom det på lønningsdag er foretatt feil utlønning, kan arbeidsgiver foreta den nødvendige justeringen ved neste eller påfølgende lønningsdager.

Det er viktig at dette forhånd er fastsatt ved skriftlig avtale for å sikre at arbeidstaker mottar lønnen mest mulig ubeskåret.

Hvis du har spørsmål om hvordan dette fungerer, er det anbefalt å ta kontakt med HR-avdelingen eller lese mer i relevante juridiske kilder.

På denne måten kan arbeidsgiver foreta den nødvendige justeringen for å korrigere eventuelle feil, og sørge for at utbetaling av lønn skjer i henhold til det som er avtalt.

Prosessen med lønnstrekk for arbeidsgiver

  1. Krav om lønnstrekk: Kravet om lønnstrekk kommer vanligvis fra en offentlig instans eller en kreditor.

  2. Varsling: Arbeidsgiver blir varslet om lønnstrekket og må følge de juridiske prosedyrene.

  3. Gjennomføring: Arbeidsgiver holder tilbake den nødvendige delen av lønnen og betaler den til rett instans.

  4. Konfidensialitet: Arbeidsgiver må respektere den ansattes personvern og ikke dele unødvendig informasjon.

Når får arbeidsgiver vite om lønnstrekk?

Er det tillatt for inkassobyrå eller kreditor å kontakte arbeidsgiveren din?

 
norsk refinansiering lån med betalingasanmerkning

Nei, dersom du har ubetalte pengekrav som har forfalt, skal verken inkassoselskapet eller kreditorene ta kontakt med arbeidsgiveren din. Dette skjer svært sjelden, og hvis dette skulle skje ville det være i strid med god inkassoskikk.

Hvis arbeidsgiveren din mottar informasjon om ubetalte krav fra et inkassobyrå eller en kreditor, vil dette være et brudd på taushetsplikten. Slike forhold kan anmeldes til politiet og meldes til Finanstilsynet.

Når det gjelder lønnstrekk som arbeidsgiver blir informert om via namsmannen, er dette en separat sak og helt innenfor lovens rammer.

 

Ofte stilte spørsmål om lønnstrekk (FAQ):

Kan man bli trukket i lønn? 

Kan man få flere lønnstrekk? 

Hvor lenge kan namsmannen trekke i lønn? 

Kan man ha flere utleggstrekk samtidig? 

Hvem kan gjøre trekk i lønn?

Sjekk video som gir deg tips om 5 måter å stoppe lønnstrekk

Trekk i lønn

Om Norsk Refinansiering

Vi i Norsk Refinansiering hjelper personer med vanskelig personlig økonomi å starte på nytt gjennom refinansiering med sikkerhet i bolig, for å bli kvitt lønnstrekk, dyre lån og kreditter. Vi gjør det enklere for deg slik at du slipper å søke flere steder.