Lønnstrekk og trekk i lønn

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/ inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

Få gratis hjelp med å stoppe lønnstrekk og trekk i lønn

Norsk Refinansiering er en tjeneste for deg som ønsker å refinansiere lønnstrekk, dyre forbrukslån og kreditter med pant i bolig, selv om du har inkasso, betalingsanmerkninger og trekk i lønn.

Søk med BankID for rask og trygg søknad

bank-id-gjeldsregisteret-svart

Vi kan hjelpe deg som:

checked

Kan stille bolig som sikkerhet

checked

Har fått nei fra banken

checked

Har betalingsanmerkninger/inkasso

FYLL UT LÅNESØKNAD

soknad-laan-norsk-refinansiering
Fyll ut søknad
raadgiver-norsk-refinansiering
Få hjelp av rådgiver
bank-norsk-refinansiering
Vi forhandler med bankene
Signer lån for refinansiering - Norsk Refinansiering
Signer låneavtale
Banker vi
samarbeider med
Banker vi samarbeider med
kraft-bank-logo
bluestep-logo
instabank-v3
mybank-logo
svea-logo
aprilia-logo
Lønnstrekk og trekk i lønn

I denne artikkelen skriver vi om lønnstrekk og trekk i lønn. Vi håper at artikkelen kan gi deg svar på eventuelle spørsmål du har. I Norsk Refinansiering har vi god kompetanse på området, og du er hjertelig velkommen til å ta kontakt dersom du trenger hjelp.

Hvis du ønsker å stoppe et lønnstrekk så må du finne en løsning for å dekke inn kravet som er sendt til utleggsforretning. Det finnes ingen andre måter enn å faktisk skaffe disse pengene for å kunne stoppe lønnstrekket. Hvis du eier egen bolig i dag så kan du stoppe lønnstrekket dersom du har ledig verdi i boligen. Det finnes flere banker som gir lån med betalingsanmerkninger og i Norsk Refinansiering har vi svært god dialog med disse bankene. Ta kontakt med oss, eller legg inn en lånesøknad.


Hva er lønnstrekk?

Trekk i lønn starter med et utestående krav som ikke blir betalt. Når krav ikke blir betalt har man som kreditor i Norge anledning til å be namsmannen om å tvangsinndrive kravet, der en av metodene er trekk i lønn. Dette er en prosess med mange formalkrav, og det er namsmannen, en del av politiet, som til slutt bestemmer om det skal utføres trekk i lønn.

Et lønnstrekk er det at namsmannen pålegger arbeidsgiver å trekke et bestemt beløp fra lønnen til arbeidstaker. Det er strenge regler for lønnstrekk som reguleres i Tvangsfullbyrdelsesloven, og namsmannen må ta hensyn til dette.​ 

Hvordan fungerer lønnstrekk?

Når man skylder penger og dette kravet ikke blir betalt, har kreditor (den du skylder penger) anledning til å begjære tvangsinndrivelse av kravet. Kreditor må da følge inkassoløpet og må ta hensyn til strenge formalkrav. Det er flere steg i denne prosessen blant annet purring, inkassovarsel og betalingsoppfordring.

Når disse stegene gjennomgås kan kreditor ttil slutt be om å tvangsinndrivelse. Dette kan bli tvangssalg av bolig eller bil, samt trekk i lønn.

Namsmannen (Politiet) gjør da en vurdering av hvilken løsning som er best. Samfunnet ønsker ikke tvangssalg, så dersom trekk i lønn lar seg gjøre er dette den beste løsningen.

Videre sender namsmannen ut brev for å kartlegge inntekter og kostnader. Dette er for å gjøre beregningen som sikrer at du har nok til å betale satsene for nødvendig livsopphold.
Overskuddslikviditeten bestemmes og dette beløpet er det som skal trekkes av lønnen.
Namsmannen sender da ordre til arbeidsgiveren og ber arbeidsgiver trekke beløpet fra skyldners lønn. 

Hvorfor får man lønnstrekk?

Når man skylder penger og dette kravet forblir uoppgjort, er det slik at kreditor kan drive inn pengene ved tvang.

Grunnen til at man får lønnstrekk er at økonomiske krav forblir uoppgjort og kreditor (den som har krav på pengene) begjærer inndrivelse ved tvang.
Hvordan stoppe lønnstrekk?

Vi har skrevet en egen artikkel som heter 5 måter å stoppe lønnstrekk og trekk i lønn. Her kan du lese om hvordan det er mulig å stoppe trekket. 

Hva er påleggstrekk?

Påleggstrekk er et annet ord for lønnstrekk, og er oftere brukt om trekk i forbindelse skatt og barnebidrag. 

Har du for høyt lønnstrekk?

Når et lønnstrekk gjøre sendes det opplysninger om deg som brukes i beregningen av hvilket beløp som skal trekkes. De som er ansvarlige for trekk i lønn (namsmannen, statens innkrevingssentral, Skatteetaten) bruker opplysninger fra tidligere år.

Du kan få for høyt lønnstrekk dersom inntektssituasjonen din er endret fra tidligere år, og du ikke har meldt inn disse endringene. Ved for høyt lønnstrekk kan du melde inn endringene i din økonomiske situasjon, slik den som trekker deg i lønn får anledning til å endre trekkbeløpet. 

Hvor mye lønnstrekk er lovlig?

Gjeldsordningsloven inneholder veiledende satser for det som kalles nødvendig livsopphold. Dette betyr enkelt forklart at du skal ha igjen nok penger til å kunne betale nødvendinge kostnader som mat, strøm, husleie etc. NAV forklarer satsene for livsopphold.


Hvor mye som trekkes i lønn bestemmes av de statlige satsene for livsopphold samt skyldners netto inntekt. Skyldner skal ha rest netto inntekt tilsvarende kostnader til nødvendig livsopphold.

Ofte stilte spørsmål om lønnstrekk

Kan man bli trukket i lønn?

Hvor lenge kan man ha lønnstrekk?

Hvem kan gjøre trekk i lønn?

Lønnstrekk - Norsk Refinansiering

Om Norsk Refinansiering

Vi i Norsk Refinansiering hjelper personer med vanskelig personlig økonomi å starte på nytt gjennom refinansiering med sikkerhet i bolig. Vi gjør det enklere for deg slik at du slipper å søke flere steder.

Ønsker du å snakke med oss?

Ring oss gjerne på 21 00 76 30
KONTAKT
Norsk Refinansiering AS
Toftes gate 56B, 0552 Oslo


post@norskrefinansiering.no
21 00 76 30
RENTEEKSEMPEL
*Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.659.238, totalt kr 3.659.238


Tilbake til toppen